Δήμος Χαλκιδέων: Έρχονται σημαντικά έργα από το CLLD/Leader μέσω της Αναπτυξιακής Ευβοίας

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ EVIATHEMA ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ

Υπογράφηκαν την Δευτέρα 31/1/2022 οι συμβάσεις υλοποίησης τεσσάρων (4) έργων με δικαιούχους το Δήμο Χαλκιδέων και τη ΔΕΥΑΧ, που εντάχθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν από τοCLLD/Leader Κεντρικής & Βόρειας Εύβοιας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 της Ομάδας Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) της «Αναπτυξιακή Εύβοιας ΑΕ».

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας και Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας Στερεάς Ελλάδας, Βαγγέλης Κούκουζας και η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα συνυπόγραψαν τις συμβάσεις των ακολούθων πράξεων του προγράμματος:

– «Αποκατάσταση, ανακατασκευή και επαναχρήση Οικίας Παπαφράγκα, οικισμού Βασιλικού της Δ.Ε. Ληλαντίων», με δικαιούχο το Δήμο Χαλκιδέων και εγκεκριμένο συνολικό κόστος 600.000 ευρώ

– «Σήμανση αξιοθέατων και μνημείων Τ.Κ. Βαθέως της Δ.Ε. Αυλίδας», με δικαιούχο το Δήμο Χαλκιδέων και εγκεκριμένο συνολικό κόστος 105.251,20 ευρώ

– «Διαμόρφωση πλατείας Συγγρού Δ.Κ. Δροσιάς της Δ.Ε.Ανθηδόνας», με δικαιούχο το Δήμο Χαλκιδέων και εγκεκριμένο συνολικό κόστος 61.899,15 ευρώ.

Παράλληλα, με την Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ, Τασούλα Ψυχογιού-Μακαρώνα συνυπογράφηκε η σύμβαση της πράξης:

– «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σωλήνων αμιάντου και κατασκευή νέων παροχών στη Δ.Ε. Νέας Αρτάκης», με εγκεκριμένο συνολικό κόστος 96.673,33 ευρώ.

Παρόντες ήταν και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός (την υπογραφή του οποίου φέρουν οι αποφάσεις ένταξης των εν λόγω έργων) με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Γιώργο Κελαϊδίτη.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:
«Μέσω της Αναπτυξιακής Εύβοιας καταφέραμε να εντάξουμε σε πρόγραμμα μια σειρά έργων και δράσεων, τα οποία αποζητούν χρόνια οι τοπικές κοινωνίες».

ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Βαγγέλης Κούκουζας τόνισε πως: «Η εξασφάλιση χρηματοδότησης είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, σκληρής δουλειάς και καλής συνεργασίας με τη δημοτική αρχή.»

Διαβάστε Επίσης:

Εύβοια: Κλέφτης μπούκαρε από παράθυρο σε καφέ μπαρ – Τον έπιασε η κάμερα να βουτάει τα λεφτά από την ταμιακή [ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

Εύβοια: Σοβαρό τροχαίο στα Ψαχνά – ΙΧ συγκρούστηκε με κολόνα φωτισμού [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Βόρεια Εύβοια: Έφυγε από την ζωή ο γνωστός συνδικαλιστής Βασίλης Τάρλας

Θλίψη στην Εύβοια – Πέθανε πρώην Αντινομάρχης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Συναγερμός στις Αστυνομικές Αρχές της Εύβοιας: Εξαφανισμένος ο αλλοδαπός μετά την καταγγελία βιασμού

Τραγωδία στην Εύβοια: Βρέθηκε νεκρός σε λίμνη αίματος μέσα στο σπίτι του

ΣΟΚ στην Εύβοια: Καταγγελία βιασμού από 19χρονη – “Μου πρόσφερε ναρκωτικά και πήγε να με βιάσει”

Τραγωδία στην Νότια Εύβοια – Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος μέσα σε εγκαταλειμμένο σπίτι

Χαλκίδα: Φωτιά στο Λαός και Καλαμάκι – Εκκενώθηκε το κτήριο [ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ]

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια