Δήμος Χαλκιδέων: Συνάντηση Έλενας Βάκα με το νέο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων

BAKA ERGAZOMENOI

Συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τη λειτουργία του Δήμου.

Η Δήμαρχος, αφού συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάληψη των νέων τους καθηκόντων, επεσήμανε ότι θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και θα διεκδικεί μαζί τους τα δικαιώματα στις ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, όπως όλοι οι Δήμοι της χώρας, και ο Δήμος Χαλκιδέων σχετικά με την υποστελέχωση, λόγω των υγειονομικών συνθηκών, της κινητικότητας και των συνταξιοδοτήσεων, αυτό που χρειάζεται, όπως επεσήμανε, είναι η από κοινού προσπάθεια να εξασφαλιστούν περισσότερες θέσεις εργασίας και να γίνουν νέες προσλήψεις και περιμένει και τις ρεαλιστικές προτάσεις του Σωματείου σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Όσον αφορά στο ζήτημα των μετακινήσεων εργαζομένων, η Δήμαρχος επεσήμανε ότι, όπως και οι ίδιοι δηλώνουν, είναι απόλυτα νόμιμες και έγιναν με αποκλειστικό κριτήριο τη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το σημαντικό είναι η αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Οργάνωσης, που ήδη μελετάται, προκειμένου να εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες, όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν υπέρ των κρίσεων και η Δήμαρχος διαβεβαίωσε πως μόλις είναι έτοιμα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ο Δήμος δεν θα καθυστερήσει καθόλου στις διαδικασίες.

Επιπλέον ο Πρόεδρος του Σωματείου παρέδωσε στη Δήμαρχο ένα κείμενο θέσεων που αφορούν, μεταξύ άλλων, στο στόλο των οχημάτων, στη λειτουργία των Κ.Ε.Π., στη διάθεση γραφείων στο Σωματείο, στον γιατρό εργασίας και στις υγειονομικές συνθήκες στους χώρους εργασίας.

Η Δήμαρχος ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί στους εργοταξιακούς χώρους, τα οχήματα και τα μηχανήματα του Δήμου, καθώς και για την προμήθεια 9 νέων απορριμματοφόρων και 18 νέων μηχανημάτων-οχημάτων, που πρόκειται να γίνει εντός του 2022.
Σχετικά με τη λειτουργία των Κ.Ε.Π., τους ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για την καλύτερη λειτουργία τους.

Τέλος, για τον γιατρό εργασίας, τους διαβεβαίωσε ότι τηρούνται όλα όσα προβλέπονται από τη σύμβασή του, πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί των εργαζομένων και χορηγούνται συνεχώς τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Κλείνοντας τη συνάντηση, η Δήμαρχος ανέφερε ότι ήδη είναι σε εξέλιξη η ανεύρεση νέου χώρου για να μετεγκατασταθεί και να κατασκευαστεί νέο εργοτάξιο για τον Δήμο Χαλκιδέων.

Διαβάστε Επίσης:

Γίνεται μέλος στην επίσημη κοινότητα του eviathema.gr στο VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA για άμεση ενημέρωση

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι του eviathema.gr στο YOUTUBE EVIATHEMA για αποκλειστικά Βίντεο Ρεπορτάζ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια