Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Συνεδρίασε την Πέμπτη το Τοπικό Συντονιστικό ́Οργανο (Σ.Τ.Ο) Αντιμετώπισης Πλημμυρών – Τι ζήτησε να γίνει άμεσα ο Γιώργος Ψαθάς

psathas

Την Πέμπτη  17/09 συνεδρίασε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Λευτέρης Μυλωνάς) του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, στα Ψαχνά, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ.Ψαθά Γεωργίου, το Τοπικό Συντονιστικό ́Οργανο (Σ.Τ.Ο) Αντιμετώπισης Πλημμυρών , στο πλαίσιο οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

ΝΕΑ ΕΥΒΟΙΑ ΨΑΧΝΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ3 ΝΕΑ ΕΥΒΟΙΑ ΨΑΧΝΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ2 1 ΝΕΑ ΕΥΒΟΙΑ ΨΑΧΝΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ5

Ο Δήμαρχος έδωσε κατευθύνσεις σε όλους τους συμμετέχοντες και επιπλέον την εντολή να εκτελεστούν άμεσα τα ακόλουθα :

1.Ενημέρωση όλων των Προέδρων των Κοινοτήτων του Δήμου για προετοιμασία αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων και παράλληλα λήψη μέτρων προστασίας ζωής και περιουσιών

2.Ενεργοποίηση επιχειρησιακού κέντρου στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Λευτέρης Μυλωνάς) του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων από την 18/09/2020 και ώρα 16:00μμ και μέχρι την ολοκλήρωση των καιρικών φαινομένων .

3.Ενεργοποίηση τηλεφωνικής γραμμής 2228350206 ,το οποίο θα λειτουργεί όλο το 24 ωρο στο κέντρο επιχειρήσεων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.Υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων κύροι Γ.Ψαθάς (τηλ.6986392958) και Α.Βλιώρας( τηλ .6977685736) .Υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας Π.Ε. Ευβοίας Ν.Κριτσίλης(τηλ.6947255261)και Μ.Λιάσκου (τηλ.6985734029)

4.Ενημέρωση όλων των πολιτών του Δήμου (σπίτι-σπίτι) και μέσω μεγαφώνων για προετοιμασία αντιμετώπισης του καιρικού φαινομένου.

5.Ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής των Ψαχνών που κατοικούν πλησίον του ποταμού Μεσσάπιου και των παραποτάμιων χειμάρων να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους από θέσεις στάθμευσης πλησίον του ποταμού και να τα μεταφέρουν στη θέση ̈Σκληρό ̈(θέσεις στάθμευσης Πανεπιστημίου, 2ου Δημοτικού Σχολείου και σε καθέτους δρόμους Σκληρού).

6.Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως κατά την διάρκεια του καιρικού φαινομένου να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις .