Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ευβοίας: “ΥΠΕΡ του εμβολιασμού και ΚΑΤΑ της υποχρεωτικότητας αυτού”

Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας Παραβάν κλινική Covid 19

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ευβοίας μετά από συνέλευση των μελών της , ομόφωνα :

1. Τάσσεται ξεκάθαρα ΥΠΕΡ του εμβολιασμού και ΚΑΤΑ της υποχρεωτικότητας αυτού. Οι υγειονομικοί οφείλουν να εμβολιάζονται μετά από σωστή ενημέρωσή τους , με δική τους θέληση κι ευθύνη κατανοώντας τα οφέλη του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας και δίνοντας το παράδειγμα και στους υπόλοιπους πολίτες.

Με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να υποβάλλονται σε εμβολιασμό μετά από εκφοβισμό και εξαναγκασμό λόγω αναστολής της εργασίας τους και στέρηση του μισθού τους. Αυτό καταργεί το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης και απειλεί το θεσμό της δημοκρατίας .

Επιπλέον η εφαρμογή του μέτρου αναστολής της εργασίας του ανεμβολίαστου υγειονομικού προσωπικού θα προκαλέσει τεράστια δυσλειτουργία, στο υποστελεχωμένο κι εξουθενωμένο ΕΣΥ και μάλιστα τη στιγμή που κορυφώνεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Ζητάμε την άρση του μέτρου της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό , και την συνέχιση της εργασίας τους, με τους όρους που ισχύουν στους υπόλοιπους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους (τήρηση των μέτρων προστασίας, εβδομαδιαίο διαγνωστικό έλεγχο με Rapid ή PCR testκλπ) καθώς και τη συνεχή σωστή ενημέρωση των πολιτών ώστε να προχωρήσουν, οικειοθελώς, στον εμβολιασμό, που θα βοηθήσει καιστο τέλος της πανδημίας.

2. Καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ , η οποία μετακινεί Ιατρούς Αναισθησιολόγους, για να καλύψει κενά άλλων νοσοκομείων και μάλιστα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, Ιατρούς του δικού μας νοσοκομείου στο νοσοκομείο της Λαμίας, χωρίς τη θέλησή τους, με «εντέλλεσθε» τελευταίας στιγμής, ενώ γνωρίζει τις αυξημένες απαιτήσεις του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Εξαναγκάζει τους εν λόγω Ιατρούς σε υπέρβαση του πλαφόν των εφημεριών τους και καταπατά το νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ασφαλούς εφημέρευσης, αδιαφορώντας για το αν ο ιατρός που μετακινείται, έχει συνεχόμενη εφημερία στο νοσοκομείο μας, την προηγούμενη ή την επόμενη μέρα της μετακίνησης του,στη Λαμία. Οι ενέργειες αυτές όχι μόνο δεν λύνουν τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο ΕΣΥ , αλλά το πρόβλημα ενός Νοσοκομείου γίνεται πρόβλημα όλων των Νοσοκομείων της περιφέρειας.

Παράλληλα, εμποδίζουν την ανάπτυξη και λειτουργικότητα των Τμημάτων, στα οποία υπηρετούν οι εντελλόμενοι, δοκιμάζουν δε τις αντοχές των ήδη εξουθενωμένων Ιατρών, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία αυτών και των ασθενών τους.

Ζητάμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στο ΕΣΥ από την υποστελέχωση του , με μόνιμες προσλήψεις ιατρών , απόδοση κινήτρων σε ειδικότητες υπό αφανισμό ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη καταναγκαστική μετακίνηση ιατρών από το νοσοκομείο διορισμού τους.

Δ.Σ. Ε.Ι.Ν.Ν.ΕΥΒ

Θρήνος στην Χαλκίδα: Αύριο το τελευταίο αντίο στον 17χρονο Γιάννη

ΣΟΚ στην Εύβοια: Νεκρός από ηλεκτροπληξία 17χρονος στην Χαλκίδα

Θρήνος στο Κοντοδεσπότι: 12χρονος ξεψύχησε μετά από ανακοπή καρδιάς

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νέος Υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων ο Σίμος Κεδίκογλου

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι