Επιχειρηματίας νυχτερινών μαγαζιών της Χαλκίδας προαλείφεται για Δήμαρχος

ΔΗΜΟΣΧΑΛΚΙΔΕΩΝΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

Την θέληση του να διεκδικήσει το δήμο της Χαλκίδας δεν κρύβει το τελευταίο διάστημα επιχειρηματίας της πόλης ο οποίος σχετίζεται με νυχτερινά μαγαζιά και επιθυμεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ να λάβει στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Η εξέλιξη αυτή εφόσον γίνει πράξη πρόκειται να εκθέσει ανεπανόρθωτα τους συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους αλλά και ελάχιστα στελέχη που απεργάζονται τέτοια σενάρια και προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στους πολιτικούς τους χώρους χωρίς να έχουν συνεδριάσει τα αρμόδια πολιτικά όργανα.

Το γεγονός οτι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει συμφέροντα σε σειρά μαγαζιών που βρίσκονται στη Χαλκίδα καθιστά το ενδεχόμενο εκλογής του στο δήμο εξευτελιστικό για το θεσμό της αυτοδιοίκησης . Είναι γνωστό ότι οι δήμοι έχουν μια σειρά αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας, όπως η μουσική, η είσπραξη τελών, οι άδειες λειτουργίας κλπ κλπ.

Πως λοιπόν κάποιος θα βρίσκεται ταυτόχρονα στο ρόλο του ελέγχοντος και του ελεγχόμενου; Πως αυτός που είναι αρμόδιος για να τηρηθεί ο νόμος θα ταυτίζεται με αυτόν που πρέπει να τον τηρεί;

Φυσικά είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ακούγονται διάφορα στο πολιτικό ρεπορτάζ για επιχειρηματικούς παράγοντες που στηρίζουν συγκεκριμένους δημάρχους..

Φτάνουμε όμως στο σημείο επιχειρηματίας που εξαρτάται από το δήμο να διεκδικεί ο ίδιος πια χωρίς αιδώ και χωρίς καμιά συστολή το αξίωμα του δημάρχου.

Και μπορεί οι τρύπες του συστήματος να του το επιτρέπουν και να έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει, όμως τα κόμματα που ζητά την στήριξή τους οφείλουν να απέχουν από τέτοιου είδους πολιτικές στηρίξεις.

Εκτός αν θέλουν να ταυτιστούν με την ακροδεξιά οργάνωση που καταδικάστηκε από την ελληνική δικαιοσύνη, στελέχη της οποίας είχαν αναλάβει τη φύλαξη των μαγαζιών του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Διαβάστε επίσης

Γίνετε μέλος στην κοινότητα VIBER του eviathema.gr για να μην χάνετε καμία είδηση