Επιστολή για το παραεμπόριο απέστειλε σήμερα το Επιμελητήριο προς τους Υπουργούς – Ολόκληρη η επιστολή

Χαλκίδα Νέα Επιμελητήριο Ευβοίας

Τις θέσεις και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Εύβοιας για το παραεμπόριο κατέθεσε σήμερα, στην Κυβέρνηση – μέσω επιστολής – ο Πρόεδρος του Φορέα κ. Γιάννης Γεροντίτης.

Η εν λόγω επιστολή που εστάλη στους Υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, έχει ως ακολούθως.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Αφορμή για την παρούσα αποτελεί η βούληση και υποχρέωση μας, να επισημάνουμε ότι αυτή την κρίσιμη περίοδο – κατά την οποία οι επιχειρήσεις στο συντριπτικό ποσοστό τους, με κρατική εντολή διέκοψαν τη λειτουργία τους με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και τον έλεγχο της πανδημίας – επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, όπως και διάφοροι διαχρονικά επιτήδειοι, παραδίδουν υπηρεσίες κατ΄ οίκoν, μη λαμβάνοντας υπόψη, τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί για την δημόσια υγεία.

Πρόκειται για στάση και δραστηριότητα υγειονομικά ανεύθυνη και επικίνδυνη, ηθικά και κοινωνικά απαράδεκτη και κατακριτέα.

Σε αυτό το πλαίσιο καταγγέλλουμε πρωτίστως κακές πρακτικές στο χώρο της εκπαίδευσης, της κομμωτικής, της αισθητικής, των υπηρεσιών καθαριότητας, των λαϊκών αγορών. :

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το γεγονός ότι διορισμένοι και μη εκπαιδευτικοί παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι με ό,τι υγειονομικούς κινδύνους αυτό ενέχει, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των οικογενειών για την πρόοδο των παιδιών τους και την εμπιστοσύνη προς αυτούς. Όταν Λύκεια, Γυμνάσια και Δημοτικά παραμένουν κλειστά λόγω του κινδύνου της δυναμικής αύξησης των κρουσμάτων. Όταν τα Φροντιστήρια εφαρμόζουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δίνοντας καθημερινή μάχη στήριξης των μαθητών τους, δείχνοντας την υπευθυνότητά τους όπως έπρατταν και σε όλο το διάστημα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

Το γεγονός ότι κουρείς, κομμωτές κλπ προσφέρουν κατ΄ οίκον υπηρεσίες, κομμωτικής, περιποίησης νυχιών, αισθητικής κλπ. Οι εν λόγω περιπλανώμενοι, που κινούνται σε «γκρίζες ζώνες» και ολότελα παράνομα, αποτελούν ολοένα και περισσότερο εικόνα της νέας εγκαθιδρυμένης οικονομικής πραγματικότητας. Οι επαγγελματίες της βαλίτσας δημιουργούν όχι μόνο αθέμιτο ανταγωνισμό ενάντια στους σωστούς επαγγελματίες που αιμοδοτούν, αλλά κυριολεκτικά κουβαλούν ωρολογιακές υγειονομικές βόμβες, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο, την δημόσια υγεία, για την διαφύλαξη της οποίας οι συνεπείς επιχειρηματίες παραμένουν εκτός λειτουργίας, παίζοντας με τις όποιες πιθανότητες για την επιβίωση τους.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Το γεγονός της ευκαιριακής παροχής υπηρεσιών καθαριότητας από μη επαγγελματίες, που δεν τηρούν σε καμία περίπτωση τους κανόνες υγειονομικής ασφάλειας.

ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΛΠ

Το γεγονός υψηλής παραβατικότητας κατά τη λειτουργία των Κυριακάτικων Αγορών και Λαϊκών Αγορών. Της εμπορίας απομιμητικών προϊόντων. Του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων ΚΛΠ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

1) Επανασύσταση αρμόδιων φορέων ελέγχου παρεμπορίου, με απαραίτητη τη συμμετοχή ενός μέλους του Επιμελητηρίου σε όλες τις επιτροπές που θα προκύψουν.
2) Δειγματοληπτικός έλεγχος και κατάσχεση των παράνομων προϊόντων κατά την είσοδό τους στη χώρα μέσω της χρήσης των μηχανημάτων ( X-Ray scanners ) και ( Electromagnetic Field container scanners) .
3) Πλήρης επικαιροποίηση και αυστηρός έλεγχος όλων των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την λειτουργία των Κυριακάτικων Αγορών και Λαϊκών Αγορών μίας και εκεί εστιάζεται σύμφωνα με εκτιμήσεις πολύ υψηλή παραβατικότητα.
4) Μόνιμη παρουσία αστυνομίας και δημοτικών απορριμματοφόρων ιδιαίτερα τις Κυριακές, ώστε τα παράνομα προϊόντα και τα προϊόντα σε μη αδειοδοτημένους πάγκους να καταστρέφονται άμεσα.
5) Συχνές περιπολίες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και την κατάσχεση απομιμητικών προϊόντων και την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.
6) Δέσμευση του οχήματος έως την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων, ανεξαρτήτου ποσότητας προϊόντων παρεμπορίου.
7) Τήρηση της ποσοτικής αναλογίας 9 προς 1 στις Λαϊκές αγορές όπως ορίζει ο νόμος σε προϊόντα γης και θάλασσας έναντι των βιομηχανικών προϊόντων. Όπου δεν ισχύει αυτή η ισορροπία, όταν κενώνονται θέσεις, αυτές να αναπληρώνονται από τα προϊόντα γης και θάλασσας, μέχρι να επιτευχθεί το 9 προς 1.
8) Η είσπραξη των προστίμων που επιβάλλονται μετά τη βεβαίωση της παράβασης να είναι άμεση και όχι να εκκρεμούν για χρόνια.
9) Απαραίτητη η παρουσία ενός μέλους του Επιμελητηρίου σε όλες τις επιτροπές των περιφερειών και των Δήμων που σχετίζονται με τις λαϊκές αγορές.

Με Τιμή,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ

: Ανατροπή νταλίκας στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας

EKTAKTO – Λίμνη Εύβοια: Νεκρός άνδρας – Τον καταπλάκωσε δέντρο

Γερμανία : Έκρηξη σε κεντρικά γραφεία σουπερμάρκετ – Τουλάχιστον τρεις τραυματίες

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο