ΕΠΣ Ευβοίας: Επαφή Γιάννη Ρέτσα με ΕΠΟ – Τι δήλωσε αποκλειστικά στο eviathema.gr

Γιάννης Ρέτσας Πρόεδρος ΕΠΣ Ευβοίας
Ανακοίνωση εξέδωσε εχθές η ΕΠΣ Ευβοίας σχετικά το αν θα παραμείνουν ανοιχτά τα γραφεία της ΕΠΣ Ευβοίας και την επικοινωνία του Προέδρου Γιάννη Ρέτσα με την ΕΠΟ.

Το δελτίο τύπου

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Εύβοιας τα γραφεία της Ένωσης θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας,αναμένοντας την σχετική ανακοίνωση για άρση της αναστολής λειτουργίας.
Γνωστοποιήθηκε στη Γ.Γ.Α μέσω Ε.Π.Ο , ο αριθμός των σωματείων που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών της ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020 , με σκοπό την οικονομική τους ενίσχυση.

Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού: Αιχμές Κοντζιά για χρήση πετρελαίου από την προηγούμενη δημοτική αρχή

Με έγγραφο που απέστειλε προς την Γ.Γ.Α,την Ε.Π.Ο ,την Περιφέρεια και τους Δήμους της Εύβοιας η Ένωση αιτήθηκε την οικονομική στήριξη των σωματείων προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας.
Ζητήθηκαν έγγραφες διευκρινήσεις από την Ε.Π.Ο σχετικά με την επικύρωση των βαθμολογικών κατατάξεων ,την ανάδειξη πρωταθλητών ,την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ευβοίας και υποβλήθηκε αίτημα για παραμονή του Α.Ο.Ν ΑΡΤΑΚΗΣ στη Γ΄Εθνική Κατηγορία.
Μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Ευβοίας Ιωάννη Ρέτσα με την Ε.Π.Ο  σας ενημερώνουμε για τα εξής:
  • Οι βαθμολογίες όλων των κατηγοριών είναι τελικές.
  • Πρωταθλήτριες ανακηρύσσονται οι ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη θέση στα πρωταθλήματα που συμμετείχαν.
  • Η διοργάνωση του Κυπέλλου διακόπτεται οριστικά,σύμφωνα με υπουργική απόφαση.Θα πραγματοποιηθεί κλήρωση από την οποία θα προκύψει η ομάδα που θα λάβει μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος της νέας αγωνιστικής περιόδου που διοργανώνει η Ε.Π.Ο .
  • Τα πρωταθλήματα Υποδομής αναστέλλονται,δεν θα διεξαχθούν αγώνες νοκ-άουτ και δεν θα αναδειχθούν νικητές.
Τέλος,εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ.Ευβοίας θα πραγματοποιηθεί κανονικά (βάσει καταστατικού το μήνα Ιούνιο) σε υπαίθριο χώρο όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Τι δήλωσε ο Γιάννης Ρέτσας αποκλειστικά στο eviathema.gr σε μερικά ερωτήματα που του θέσαμε

Την Τετάρτη 29 Απριλίου με απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφάσισε την οριστική διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου που διοργανώνονται από τις Ε.Π.Σ. λόγω της πανδημίας. Πιστεύω ότι από τη στιγμή που υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και οι συνθήκες που επικρατούν δεν εξασφαλίζουν την διεξαγωγή αγώνων η απόφαση ήταν σωστή. Εξάλλου αυτό αποτελούσε επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ερασιτεχνικών σωματείων. Δήλωσε στο eviathema.gr o Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευβοίας Γιάννης Ρέτσας.

Συμφωνείτε στο ότι Πρωταθλήτριες ανακηρύσσονται οι ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη θέση στα πρωταθλήματα που συμμετείχαν;

Δεν έχει σημασία αν συμφωνώ εγώ. Όταν τα πρωταθλήματα ολοκληρώνονται ισχύουν τα προβλεπόμενα από του κανονισμούς και τις προκηρύξεις. Αφού δεν ολοκληρώθηκαν θα περιμένουμε τις διευκρινήσεις που θα δοθούν από τη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ. Ο τρόπος με τον οποίο η ΕΠΟ αποφάσισε την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, αλλά και οι κατευθύνσεις που μας έχουν δοθεί τηλεφωνικά από την επιτροπή διοργανώσεων μας οδηγεί στο γεγονός ότι οι ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση των πρωταθλημάτων ανακηρύσσονται πρωταθλήτριες.

Θα μπορούσε κατά την γνώμη σας να συνεχιστεί η αγωνιστική με κάποια μέτρα;

Νομίζω πως όχι. Στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ήταν πολύ δύσκολο. Η πανδημία υπάρχει, δεν έχει εξαλειφθεί. Η Πολιτεία και οι ειδικοί σε θέματα υγείας συνιστούν σε όλους μας προσοχή, να χρησιμοποιούμε μάσκα και να μην μετακινούμαστε άσκοπα. Άλλωστε γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Super League και εκεί ακόμα υπάρχει δυσκολία.

Τελικά θα γίνει ο αγώνας κυπέλλου;

Θεωρούμε τον θεσμό του Κυπέλλου ως γιορτή του ποδοσφαίρου σε τοπικό επίπεδο και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να τον προβάλλουμε με τον καλύτερο τρόπο. Ζητήσαμε την έγκριση της ΕΠΟ, ώστε ο Κυπελλούχος της Ένωσής μας, να μην αναδειχθεί μετά από κλήρωση όπως έχει αποφασίσει, αλλά ύστερα από αγώνα μεταξύ των ομάδων που έχουν προκριθεί στον τελικό, με την επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ακόμα και χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Νομίζω όμως ότι η ΕΠΟ έχει αποφασίσει την οριστική διακοπή και της διοργάνωσης του Κυπέλλου και απλά επιθυμεί να γνωρίζει την ομάδα που θα συμμετάσχει στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ