Εύβοια: Περιοδεία στο Αλιβέρι πραγματοποίησε η Σοφία Νικολάου

νικολαου αλιβερι

Με επίσκεψη στο Αλιβέρι και συναντήσεις με τοπικούς φορείς και πολίτες, συνέχισε την περιοδεία της σε όλη την Εύβοια, η Σοφία Νικολάου.

Μάλιστα, η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Εύβοιας, βρέθηκε στην πυρκαγιά που σημειώθηκε στον Περιφερειακό της πόλης, και εξήρε την αυταπάρνηση των πυροσβεστών που έδωσαν μάχη και απέτρεψαν τα χειρότερα.

Η κ. Νικολάου είχε, από χθες το πρωί, επαφές σε μια προσπάθεια να καταγράψει τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι Ευβοιώτες.

Αρχικά επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, ένα μικρό νοσοκομείο που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους κατοίκους. Συνομίλησε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για την ανάγκη που υπάρχει να ενισχυθεί το νοσοκομείο με προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Συγκινητική ήταν η αναφορά μιας νοσηλεύτριας η οποία είπε στην κ. Νικολάου: «Το νοσοκομείο μας λειτουργεί ως ”κυματοθραύστης” για τα περιστατικά που οδηγούνται στη Χαλκίδα. Γι’ αυτό και πρέπει να στηριχθεί, να ενισχυθεί για να προσφέρει περισσότερα στο κοινωνικό σύνολο».

Στη συνέχεια συναντήθηκε με το προεδρείο και μέλη του ευβοϊκού Συλλόγου Συνταξιούχων της ΔΕΗ με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις για την ανάγκη να ενισχυθούν περαιτέρω οι απόμαχοι της ζωής.

Η κ. Νικολάου μετέβη, επίσης στο Δημαρχείο και συνομίλησε με τον δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου, κ. Θανάση Μπουραντά. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ανάγκη να υπάρξουν μεγάλα έργα υποδομής στην Κεντρική και Νότια Εύβοια, κυρίως να κατασκευαστεί νέος οδικός άξονας, αλλά και να αξιοποιηθεί το λιμάνι της Κύμης.

Στο κτίριο που στεγάζει τον ΕΦΚΑ η υποψήφια βουλευτής συνομίλησε με όλο το προσωπικό και τους ευχαρίστησε για το έργο τους, καθώς οι υπηρεσίες εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες, μέχρι τη Νότια Εύβοια.

Η κ. Νικολάου, επισκέφτηκε τη ΔΕΗ, μια πρότυπη μονάδα που έχει τη μεγαλύτερη απόδοση στην παραγωγή ενέργειας στη χώρα. Συνομίλησε με τη διοίκηση και το προσωπικό και ξεναγήθηκε στο εργοστάσιο.

Στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, ενημερώθηκε από τη διοίκηση για τα νέα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται προς την κατεύθυνση της πράσινης μετάβασης.

Η διοίκηση προχώρησε στη δημιουργία μονάδας ενεργειακής αξιοποίησης βιομάζας ενώ αξιοποιεί τη νέα τεχνολογία προκειμένου να χρησιμοποιεί τα κλαδέματα ως εναλλακτικό καύσιμο κατά την παραγωγική διαδικασία τσιμέντου.

Εκατοντάδες οικογένειες ζουν από τις μονάδες της ΔΕΗ και της ΑΓΕΤ, ωστόσο, όπως είπε η κ. Νικολάου, οι νέες οικονομικές, επιχειρηματικές κι ενεργειακές εξελίξεις δημιουργούν την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή.

Την αγωνία της περιφέρειας για ανάπτυξη και δουλειές, άκουσε η υποψήφια βουλευτής από νέους της περιοχής.

Οι νέοι μίλησαν για το μέλλον της επαρχίας και την ανάγκη που υπάρχει για νέες θέσεις εργασίας, ώστε να μη φύγουν από τον τόπο τους.

Όπως ανέφερε η κ. Νικολάου, πρέπει η Πολιτεία να δώσει κίνητρα για την ανάπτυξη νέων παραγωγικών μονάδων στις οποίες θα έχουν σίγουρες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, χιλιάδες πολίτες της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας.

Η περιοδεία της υποψήφιας βουλευτού ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και στον Αστυνομικό Σταθμό, όπου μίλησαν για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης με προσωπικό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

image13

image11

image12

image7

image10

image6

image9

image8

image5 1

image3 1

image2 1

image4 1

image0 1

image1 1