Εύβοια: Σοκαριστικό περιστατικό ρατσιστικής βίας εναντίον 14χρονου μαθητή στην Ιστιαία – Τον έσυραν από τις σκάλες μέχρι το προαύλιο

ΙΣΤΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΗ EVIATHEMA

Θύμα ακραίας ρατσιστικής βίας έπεσε  ένας 14χρονος μαθητής, από την Ιστιαία, του οποίου η μητέρα είναι Ελληνίδα και ο πατέρα Κουβανός  τις προηγούμενες ημέρες.

Σε καταγγελία προχώρησε η μητέρα του μαθητή, δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο της Ιστιαίας, την Τρίτη το πρωί.

Την ώρα που ο 14χρονος βρισκόταν στο σχολείο εν ώρα διδασκαλίας, μια ομάδα νεαρών εισήλθε στον χώρο του Γυμνασίου Ιστιαίας όπου φοιτά και αφού πήγαν στον όροφο που βρισκόταν η τάξη του άρχισαν να χτυπούν τα παράθυρα της τάξης ενώ έπειτα άνοιξαν την πόρτα και άρχισαν να μιλούν κοροϊδευτικά στον εν λόγω μαθητή, σύμφωνα με τους μαθητές, διακόπτοντας το μάθημα.

Η καθηγήτρια τους ζήτησε να απομακρυνθούν, κάτι που δεν υπάκουσαν αμέσως, αλλά προκλητικά παρέμειναν στο χώρο για λίγη ώρα και μετά αποχώρησαν.

Κατά την διάρκεια της επόμενης ώρας μαθήματος, οι ίδιοι νεαροί επανήλθαν φέρνοντας μαζί τους και άλλα άτομα, τα οποία εισέβαλαν στην τάξη φορώντας κουκούλες και μάσκες και με επιθετικές διαθέσεις κατευθύνθηκαν προς τον 14χρονο.

Με βίαιο τρόπο και σπρώχνοντας τον εξανάγκασαν να κατέβει από τις σκάλες σέρνοντάς τον στο προαύλιο μέχρι την άλλη άκρη του σχολείου. Τρομοκρατημένοι και από κάποια απόσταση ακολούθησαν οι συμμαθητές-τριες του 14χρονου.

Η διδάσκουσα ήταν στο ισόγειο και ετοίμαζε την τάξη όπου θα γινόταν προβολή σε προτζέκτορα για να γίνει εκεί το μάθημα. Είδε που τραβούσαν το παιδί κι αυτό «κερωμένο» από τον φόβο και έτρεξε προσπαθώντας να το σώσει από τα χέρια τους. Επειδή όμως δεν κατάφερνε να το αποδεσμεύσει, φώναξε έντρομη για βοήθεια και μαζί με τον γυμνασιάρχη κάλεσαν την αστυνομία.

Στο άκουσμα της αστυνομίας, η μισή ομάδα από τους 15 τράπηκε σε φυγή, ενώ η άλλη μισή παρέμεινε επιχειρώντας να σύρει το παιδί έξω από το σχολείο για να το κακοποιήσουν. Κάποια άτομα από την ομάδα πήγαν στο ΕΠΑ.Λ. και επέστρεψαν πάλι. Η αστυνομία όταν έφτασε πήρε τα στοιχεία τους και τους άφησε ελεύθερους. Αντίθετα, έβαλαν στο αστυνομικό τζιπ τον μικρό μαθητή για να τον μεταφέρουν στη μητέρα του, στο Δημοτικό σχολείο.

Με τον τρόπο αυτό το παιδί, σαν να μην αρκούσε το σοκ και η διαπόμπευση που υπέστη, στοχοποιήθηκε ως «υπαίτιος» στα μάτια της σχολικής κοινότητας και της μικρής κοινωνίας. Στην αντίδραση της μητέρας γιατί έβαλαν τον 14χρονο στο περιπολικό για να τον μεταφέρουν στο Δημοτικό σχολείο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση, είπαν ότι έγινε για την «προστασία» του παιδιού.

Το live της ντροπής

Μετά τις καταγγελίες, σύμφωνα με την εφημερίδα ΑΥΓΗ το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα έδωσε εντολή για διεξαγωγή έρευνας για ρατσιστικά κίνητρα ως προς την εισβολή στο σχολείο, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Δεκαπέντε μέρες πριν από την εισβολή της 15μελούς ομάδας στο Γυμνάσιο, ο μαθητής είχε δεχτεί χυδαίες ρατσιστικές βρισιές στο Διαδίκτυο και απειλές για ξυλοδαρμό σε live που είχαν οργανώσει μαθητές στα σόσιαλ μίντια από άτομα που φοιτούν στο ΕΠΑ.Λ., όπως κατήγγειλαν στην Αυγή μαθητές του Γυμνασίου που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο live καθώς και γονείς που ενημερώθηκαν από τα παιδιά τους για το ρατσιστικό bulling με στόχο τον 14χρονο μαθητή.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μαθητών, κάποια από τα άτομα που πρωτοστάτησαν στην εισβολή στο σχολείο και στον τραμπουκισμό του μαθητή μπήκαν στο live που είχε προηγηθεί στο Διαδίκτυο και χωρίς να τον γνωρίζουν, του επιτέθηκαν με ρατσιστικές εκφράσεις: «Θα σε γαμήσουμε, αράπη», «Θα σε κάνουμε από μαύρο άσπρο στο ξύλο», «Μαϊμού», «Ατεντοκούμπο» κ.ά.

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο