Γεωργία Πύθουλα για Τεχνικό πρόγραμμα 2021 Διρφύων Μεσσαπίων: “Λέτε στους δημότες να συνεχίσουν να κοιμούνται Ανήσυχοι”

Γεωργία Πύθουλα

Το τεχνικό πρόγραμμα 2021 του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο στις 23 Φλεβάρη ενώ δελτίο τύπου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση και η Γεωργία Πύθουλα για το θέμα…

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε την ανεπάρκεια του για τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών του δήμου. Πιο συγκεκριμένα στην ομιλία της η εκλεγμένη με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γεωργία Πύθουλα, ανέφερε:

«Το τεχνικό πρόγραμμα κάθε δήμου είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, καθώς μέσα από αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί μια σειρά έργων με σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να προστατέψει τη ζωή και την υγεία τους.

Λαϊκισμός αισχίστου είδους από τον Ανδρέα Φραντζή στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα μόνο αυτό δεν κάνει.

Επαναλαμβάνετε μονότονα ότι ο δήμος έχει χρήματα, φοβάστε μη θίξει κανείς τις κυβερνήσεις που σας έχουν αφήσει απένταρους και χαρατσώνετε τους δημότες με τέλη ή κυνηγάτε κανένα πρόγραμμα.

Επαναλαμβάνετε μονότονα ότι φταίει η γραφειοκρατία, που κι έτσι να είναι, δεν την κατονομάζετε, πάλι για να μη θιγούν οι κυβερνήσεις και ο μηχανισμός του κράτους που κωλυσιεργεί με το παραμικρό όταν είναι να κάνει κανένα έργο για τους απλούς δημότες αλλά λειτουργεί ρολόι όταν είναι να εξυπηρετηθούν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι (βλ ανεμογεννήτριες!).

Επαναλαμβάνετε μονότονα ότι έχετε επαφή με όλους τους προέδρους και τους φορείς και ξέρετε τις ανάγκες του δήμου.

Αν ισχύουν αυτά γιατί το τεχνικό πρόγραμμα είναι «τρεις στο λάδι, τρεις στο ξύδι» και δεν μπορεί για κανένα λόγο οι λαϊκές οικογένειες να νιώθουν ότι αύριο ο δήμος θα τους προσφέρει άλλη ποιότητα ζωής, θα σταματήσουν να φοβούνται από τον καιρό, που βαφτίζετε ακραία καιρικά φαινόμενα κτλ κτλ;

Η απάντηση είναι πολύ απλή:

Δεν επιλέγετε πολιτικά να σταθείτε απέναντι σε Κυβερνήσεις και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους γιατί απλά με την πολιτική σας στον δήμο αυτούς υπηρετείτε, όπως το έχετε αποδείξει περίτρανα, άλλωστε πολλές φορές…

Υπηρετείτε αυτούς και όχι τις λαϊκές ανάγκες! Για αυτό δεν διεκδικείτε χρηματοδοτήσεις, προσωπικό και υποδομές, ώστε να μπορέσει ο δήμος να κάνει έργα που θα δώσουν ανάσα στις λαϊκές οικογένειες.

Πιο συγκεκριμένα για το τεχνικό πρόγραμμα που φέρνετε σήμερα:

Καταρχάς, δεν μας στείλατε ποτέ τα τεχνικά προγράμματα των τοπικών κοινοτήτων, που ζητήσαμε, σήμερα δεν τους καλέσατε και δεν θα ακουστούν οι προτάσεις τους ή οι αντιρρήσεις τους σε αυτό που εισηγείστε.

Ο δήμος μας έχει πάθει ήδη μεγάλες ζημιές και το πάθημα ακόμη δε σας έγινε μάθημα…

Δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα και εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας.

Επομένως, λέτε στους δημότες να συνεχίσουν να κοιμούνται Ανήσυχοι!

Πέρυσι είχατε βάλει σακιά, τώρα μπετό, αντί για κάγκελα, στο ποτάμι, κατά τα άλλα φωτογραφίζεστε και κομπάζετε για τα εκατομμύρια που θα έρθουν.

Ούτε τα περιβόητα κορμοδέματα δεν έγιναν τελικά, που ακόμη και αν περνάει μέσα από το δασαρχείο, το έχετε θάψει το θέμα.

Τα έργα αντιπυρικής προστασίας είναι εμφανώς ελλιπέστατα και σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες για να προστατευθούν, τα δάση μας, οι κάτοικοι και οι περιουσίες τους. Έχετε εντάξει μια ζώνη αντιπυρική που και πάλι έλιωσαν τα παπούτσια τους οι κάτοικοι για να έρχονται στο δήμο για να το εντάξετε. Που είναι, λοιπόν, τα έργα αντιπυρικής προστασίας που έχει ανάγκη τουλάχιστον ένας δήμος που καίγεται σχεδόν κάθε χρόνο;

Ακόμη δεν έχει λυθεί το θέμα με το νερό στα χωριά μας! Κάνετε μικρά έργα – ενέσεις που και δε λύνουν το πρόβλημα και δημιουργούνται επιπλέον ζητήματα, αντί να λύσετε το χρόνιο πρόβλημα με ολοκληρωμένο σχέδιο.

Οι αγρότες τσακίζονται σήμερα. Ο,τι κι αν γίνεται, χιόνια, πλημμύρες, φωτιές, μετράνε ανυπολόγιστες ζημιές. Πώς τους βοηθάει ο δήμος να μπορέσουν να βγάλουν ένα μεροκάματο; Το τεχνικό πρόγραμμα θα έπρεπε να έχει αρδευτικό και αγροτικούς δρόμους.

Έξι χρόνια τώρα φωνάζουμε για το κτίριο του ΕΠΑΛ. Παραμένει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Θα έπρεπε να έχει λυθεί. Λέτε δικαιολογίες. Έπρεπε να έχετε διεκδικήσει χρηματοδότηση για ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου. Αντίστοιχα, τα υπόλοιπα σχολεία χρειάζονται συντηρήσεις και παρεμβάσεις, που έχουν ζητήσει γονείς και εκπαιδευτικοί, καινούργιες αίθουσες και όχι ΠΡΟΚΑΤ, διαμορφώσεις προαύλιων χώρων και τόσα άλλα. Επίσης, τα σχολεία που είναι κλειστά παραμένουν ασυντήρητα, παρά τις αιτήσεις των κατοίκων.

Είναι πολύ μεγάλη ανάγκη να φτιαχτούν παιδικοί σταθμοί, ώστε να καλύπτουν όλη την έκταση του δήμου. Πώς θα στηριχτούν αλλιώς τα νέα ζευγάρια, η επιστημονική διαπαιδαγώγηση και ανάπτυξη των παιδιών τους;

Είναι πολλές οι ανάγκες που μένουν ακάλυπτες. Οι δρόμοι, προβλέπετε αποκαταστάσεις από τις ζημιές, πότε όμως θα γίνουν δεν έχει μπει χρονοδιάγραμμα. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Οι εργαζόμενοι από το Νηρέα σας έχουν ζητήσει να φτιάξετε το δρόμο για τη δουλειά τους γιατί θα σκοτωθούν κι ακόμη περιμένουν. Τα κτίρια μένουν ασυντήρητα, όπως το κοινοτικό κατάστημα της Άτταλης. Οι κάτοικοι της Καστέλλας καταγγέλουν ότι η παραλία τους είναι παρατημένη από καθαριότητα και φωτισμό.

Λείπουν πολιτιστικοί χώροι, ιδιαίτερα για τη νεολαία, αθλητικές εγκαταστάσεις, ιδιαίτερα στα χωριά, που τα παιδιά που μένουν εκεί ουσιαστικά είναι αποκλεισμένα από αθλητικές δραστηριότητες, παιδικές χαρές, χώροι πρασίνου και πάρκα. Η παραποτάμια περιοχή στα Ψαχνά και αλλού θα μπορούσε να έχει αξιοποιηθεί για τέτοια έργα, αφού ασφαλώς γίνουν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Και τόσα άλλα ζητήματα μεγάλα και μικρά, που έχουμε αναδείξει κατά καιρούς στο δημοτικό συμβούλιο.

Ανακατεύετε τη σούπα με τα χρήματα, πετάτε το μπαλάκι στη γραφειοκρατία, έχετε ρημάξει τους δημότες στα τέλη, φτιάχνετε μια λίστα ανακριβή και με πολλά σκόρπια πράγματα για να φαίνεται ότι εκτελείτε έργα.

Και τελικά:

Πληρώνει ο κόσμος είτε άμεσα είτε έμμεσα για να είναι η ζωή του μία από τα ίδια, επικίνδυνη, γεμάτη ανασφάλεια και φτωχή, χωρίς έργα μεγάλης πνοής, χωρίς ακόμη και πιο μικρά πράγματα, που θα έπρεπε όλα να είναι αυτονόητα.

Είστε από τους καλύτερους συνοδοιπόρους των κυβερνήσεων για να αποτελειώσουν το λαό και να γεμίσουν και άλλο το σεντούκι των μεγάλων επιχειρήσεων.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Τραγελαφικές εικόνες στο Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας – Δίπλα στην μαιευτική κλινική η νέα πτέρυγα Covid 19 – Δείτε πως χώρισαν τις εισόδους [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

ΘΡΙΛΕΡ στην Χαλκίδα: Πτώμα βρέθηκε κρεμασμένο σε απόμερο μέρος στην Δροσιά

Χαλκίδα Ευβοίας: Κλέφτες άνοιξαν και πήραν ότι βρήκαν σε 3 καταστήματα γνωστού επιχειρηματία – Βίντεο ντοκουμέντο την ώρα της ληστείας [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Κάρυστος: 40χρονη έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης – Τουλάχιστον 100.000 ευρώ η λεία των απατεώνων

Σοβαρό τροχαίο στην Δροσιά Χαλκίδας – Τραυματισμένος ο ένας οδηγός

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο