Γιώργος Ψαθάς: Εμείς πρέπει να προστατεύσουμε τον Δήμο μας και τους Δημότες μας.

DSC 0159

Ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς έκανε μια εισαγωγή για το Θέμα των Ανεμογεννητριών αναφερόμενος και σε παλαιότερα έτη που είχε γίνει κάποια παρόμοια κίνηση λέγοντας ότι πάντοτε ο Δήμος ήταν αρνητικός σε κάτι τέτοιο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Χαλκίδα. Παρών ΟΠΚΕ και ΜΑΤ. [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ]]

Είναι ένα πρόβλημα όπου όλοι είμαστε συντεταγμένοι στην κατεύθηνη ότι αυτός ο όμορφος δήμος έχει τεράστιες δυνατότητες…Αυτή η περιοχή θεωρούμε ότι έχει τεράστιες δυνατότητες και μπορεί να αναπτυχθεί. Η λογική των προτάσεων δεν είναι μόνο να απορρίπτουμε μόνο στο να απορριφθεί αλλά να κάνουμε προτάσεις σαν αντίβαρο σε αυτό που θέλουν να κάνουν αυτοί οι κύριοι.

Ενώ πρόσθεσε...”Η ΡΑΕ δεν ενημερώνει, αναρτά απλά ένα έγγραφο χωρίς να ενημερώσει εγγράφως κανένα Δήμο και κανέναν φορέα και περιμένει να βγει κάποιος αντίλογος. Πρέπει να ανατρέχουμε συνεχώς στις αναρτήσεις της ΡΑΕ ώστε να δούμε τι αποφασίζει. Αυτοί που θύγουν κάποιους ανθρώπους και την προηγούμενη δημοτική αρχή θεωρώ ότι είναι άκαιρες. Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έχει καμία ευθύνη…Το 2013 και εμείς και η προηγούμενη δημοτική αρχή είχαμε γνωμοδοτήσει αρνητικά την απόφαση της ΡΑΕ για παρόμοια κίνηση… Ήταν ξεκάθαρη η θέση μας στο να δεχθούμε τέτοιου είδους επεμβάσεις στην περιοχή μας.”

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην μελέτη της κας Γλυνού εκ μέρους της ΡΑΕ όπου αναφέρει ότι η περιοχή είναι κορεσμένη για κάτι τέτοιο κάτι που δημοσιεύσαμε στο πρωινό μας σχετικό άρθρο στο eviathema.gr

Εκτός των άλλων ο Δήμαρχος ανέφερε ότι άμεση προτεραιότητα είναι η πρόσληψη ενός δικηγόρου για άμεση ενημέρωση για το σχετικό θέμα.