Η αγωνιώδης προσπάθεια του Δημάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φονική πλημμύρα στα Ψαχνά [ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

ψαθάς

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φονική πλημμύρα στα Ψαχνά η κατάσταση ήταν αρκετά επικίνδυνη σε όλο τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων.

Ήδη στα Πολιτικά Ευβοίας πάνω από 20 οικογένειες είχαν εγκλωβιστεί και τα οχήματα πυροσβεστικής και αστυνομίας προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να μεταφέρουν τις οικογένειες σε ασφαλή σημεία.

Εκτός ελέγχου η κακοκαιρία στην Εύβοια: Πλημμύρισαν Δρόμοι και σπίτια στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων [ΒΙΝΤΕΟ]

Στο παρακάτω απόσπασμα από βίντεο ντοκουμέντο  του eviathema.gr στην Οδό Κριεζώτου είναι εμφανής η αγωνία του Δημάρχου Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργου Ψαθά συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη οι οποίοι σταμάτησαν μπροστά από κατάστημα να πουν στον Ιδιοκτήτη να φύγει αμέσως ενώ βρισκόταν εκείνη την ώρα εντός του οχήματός του καθώς ήρθε να δεί τι ζημιά έχει γίνει.

“ΓΙΩΡΓΟΟΟΟ ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ…ΦΥΓΕΤΑΙ ΤΩΡΑ” είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ψαθάς, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακούγεται πάλι η φωνή του Δημάρχου ο οποίος απευθυνόταν στον ιδιοκτήτη του eviathema.gr λέγοντας “ΣΩΤΗΡΗ ΦΥΓΕ, ΑΝΕΒΑ ΠΑΝΩ ΣΩΤΗΡΗ“….

Πραγματικά ήταν άθλος αυτό που έκανε εκείνο το βράδυ ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς αφού το ίδιο του το σπίτι ήταν από αυτά που το νερό είχε φθάσει πολύ ψηλά ενώ η οικογένεια του παραλίγο να πνιγεί όπως και πολλές άλλες και όμως κοίταξε να προστατεύσει το χωριό του.

Το βίντεο ντοκουμέντο.