Η κυρία του κυρίου Κεδίκογλου παίρνει αποφάσεις για το γραφείο του άντρα της; – Ποιος κάνει κουμάντο στο υπουργείο; Ο υπουργός ή η γυναίκα του;

PSX 20211002 214419

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο γραφείο του βουλευτή Εύβοιας και υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμου Κεδίκογλου που θυμίζουν  καταστάσεις στην αυτοκρατορία της Ρώμης ή στο Βυζάντιο.

Φαίνεται πως η κυρία Ελισάβετ Κατσαμάκη πρώην μοντέλο και νυν σύζυγος του Ευβοιώτη πολιτικού έχει μπει για τα καλά στο τιμόνι του πολιτικού του βίου αφού στέλνει διευκρινίσεις και «οδηγίες» για ζητήματα που άπτονται αυστηρώς στα πολιτικά καθήκοντα του συζύγου της και δεν συνάδουν με συμπεριφορές συζύγου πολιτικού. Καταρχάς διευκρινίζουμε  ότι το eviathema δεν ασχολείται ποτέ και τηρεί αυστηρά αυτή τη γραμμή με οικογένειες ,συζύγους και παιδιά πολιτικών , με την προσωπική ή οικογενειακή ζωή τους όπως και με την προσωπική ζωή κανενός.

Όταν όμως η σύζυγος αναλαμβάνει ρόλους που εμπλέκονται στην άσκηση πολιτικών καθηκόντων ενός βουλευτή τότε δεν υπάρχει καμία προσωπική διάσταση στο θέμα αλλά γίνεται αυστηρώς πολιτικό.

Για παράδειγμα κανένας δεν θα ασχολούνταν δημοσιογραφικά με τη Μιμή εάν ήταν μόνο σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου και δεν υπήρχαν ενδείξεις και αποδείξεις ότι ελάμβανε πολιτικές αποφάσεις και επηρέαζε το κυβερνητικό έργο.

Στο θέμα μας τώρα. Φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στη λειτουργία του γραφείου του Σίμου Κεδίκογλου παρά το γεγονός ότι ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρης Διαμαντόπουλος Είναι ένα ιδιαίτερα ικανό στέλεχος  απόδειξη ότι φεύγοντας από το γραφείο του Σίμου ανέλαβε διευθυντής στο υπουργείο εξωτερικών.

Ωστόσο είναι φανερό ότι υπήρχε πρόβλημα στον τρόπο λειτουργίας και μάλλον αυτό οφείλονταν σε παρεμβάσεις ανθρώπων από το οικογενειακό περιβάλλον του βουλευτή και συγκεκριμένα από τη γυναίκα του. 

 Μόλις λοιπόν  ανακοινώθηκε η υπουργοποίηση του Σίμου Κεδίκογλου επικοινωνήσαμε με τον κύριο Διαμαντόπουλο και τον ρωτήσαμε αν θα αναλάβει τη διεύθυνση του γραφείου του υφυπουργού Αγροτικής ανάπτυξης κάτι που ό ίδιος δεν αρνήθηκε.

Έτσι δημοσιοποιήσαμε την είδηση ότι ο κ Διαμαντόπουλος αναλαμβάνει διευθυντής στο υφυπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όμως μετά το ρεπορτάζ λάβαμε ένα μήνυμα από την κυρία Κατσαμάκη που μας επέπληττε και έλεγε ότι δημοσιοποιήσαμε μια είδηση που δεν ισχύει. Συγκεκριμένα η σύζυγος του Κεδίκογλου μας έγραψε: 

«Αυτή η είδηση είναι ψευδής περιμένω να την κατεβάσετε  Εννοώ ότι δεν έχει γίνει καμία τέτοια πρόσληψη από το γραφείο του άντρα μου ή το υπουργείο . Δεν ξέρω ποιος σας έδωσε αυτήν την είδηση θα πρεπει πάντως να την διασταυρωσετε με τον άντρα μου πριν την δημοσιευσετε Ο κύριος Διαμαντοπουλος λειτουργεί από μόνος του, δεν έχει γίνει καμία επίσημη πρόσληψη.  Και δεν θα γίνει . Κακώς ανακοινώνει πράγματα χωρίς να έχει πάρει την έγκριση μας  .Συνεργάζεται απλά κάποιες φορές δεν έχει επίσημη θεση  Ευχαριστώ πολύ»

 

Μόλις λάβαμε αυτό το μήνυμα επικοινωνήσαμε με τον κύριο Κεδίκογλου και του μεταφέραμε αυτά που μας επεσήμανε η σύζυγός του, ρωτώντας τον αν ισχύουν.

Ο ίδιος είπε να μην δίνουμε σημασία και ότι η συνεργασία του με τον κύριο Διαμαντόπουλο ισχύει κανονικά. Εξάλλου όλη η Εύβοια γνώριζε ότι ο Διαμαντόπουλος έλυνε και έδενε στο γραφείο του και ότι δεν επρόκειτο για μια περιστασιακή συνεργασία  «όπου λειτουργούσε από μόνος του».

Όμως τα γεγονότα ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι κάτι πάει στραβά στο γραφείο του κ Κεδίκογλου.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα δημοσιοποιήθηκε η λήξη της συνεργασίας του κυρίου Διαμαντόπουλου με τον υφυπουργό πλέον Σίμο Κεδίκογλου και η ανάληψη καθηκόντων διευθυντή στο Υπουργείο Εξωτερικών από τον πρώην συνεργάτη του βουλευτή.

Τα ερωτήματα που τίθενται λοιπόν είναι τα εξής:

Ποιος αποφασίζει για τους συνεργάτες του κυρίου Κεδίκογλου;; Ο ίδιος ή η γυναίκα του;; Ποια είναι τα προσόντα της συζύγου του βουλευτή ώστε να παίρνει αποφάσεις για τόσο κρίσιμα θέματα; Με ποια κριτήρια παίρνει αυτές τις αποφάσεις;; Πολιτικά, προσωπικά επιστημονικά κλπ;;;;; Από που αντλεί το δικαίωμα να γράφει ότι ο κύριος αυτός δεν έχει πάρει την έγκρισή μας να ανακοινώνει τέτοια πράγματα;; Ποιος έδινε την έγκριση στον κύριο Διαμαντόπουλο;; Ο Βουλευτής, η σύζυγός του ή και οι δύο μαζί;;;

Πως γνώριζε ότι η πρόσληψή του δε έχει γίνει ποτέ και δεν θα γίνει;;; Εκείνη πήρε την απόφαση να μην γίνει;;; Ο βουλευτής και σημερινός υφυπουργός αγροτικής Ανάπτυξης εξελέγει από τον ευβοϊκό λαό για να κυβερνά με την κυρία Κατσαμάκη; Της τα λέει όλα τα υπηρεσιακά του θέματα; Την ρωτά για όλα;; Αποφασίζουν από κοινού;;; Υπάρχουν και άλλα τόσο σοβαρά θέματα που άπτονται του υπουργείου του στα οποία η σύζυγος παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες; Τελικά στο γραφείο του ποιος κάνει κουμάντο; Ο Κεδίκογλου με τους συνεργάτες του ή η γυναίκα του;

Και μπορεί να έλυσε την συνεργασία του με τον κύριο Διαμαντόπουλο εν μια νυκτί θεωρώντας πως πλέον είναι υπουργός και δεν έχει ανάγκη κανένα αλλά ας μην λησμονηθεί το γεγονός πως η υπουργοποίηση ήρθε μετά από ένα δραματικό γεγονός. Κάηκε η Βόρεια Εύβοια και ο πρωθυπουργός ήθελε να δώσει το στίγμα ότι θα ρίξει το βάρος στο νομό.

Στον επόμενο ανασχηματισμό μπορεί να χαθεί η καρέκλα του υφυπουργού με τον ίδιο τρόπο που ήρθε(από καραμπόλα) Τότε θα χρειαστεί τους συνεργάτες του ο κύριος Κεδίκογλου για να  ξαναδιεκδικήσει την βουλευτική έδρα και δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό το κενό θα μπορέσει να το καλύψει η σύζυγος του….

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

fb1