Κακοκαιρία “Ελπίς”: Σε επιφυλακή ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

ΜΑΝΤΟΥΔΙ 1

Σύμφωνα με το ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ της ΕΜΥ από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου και για όλη την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται κακοκαιρία με την κωδική ονομασία «ΕΛΠΙΣ» και κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου παρουσία όλων των εμπλεκόμενων Φορέων και των προέδρων των τοπικών Κοινοτήτων μας.

Αποφασίστηκε η έκδοση ανακοίνωσης, που θα ενημερώνει τους συμπολίτες μας για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας, προκειμένου να προετοιμαστούν, να λάβουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τις ημέρες των έντονων καιρικών φαινομένων

Προς αυτή την κατεύθυνση κάνουμε έκκληση στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να βρίσκονται σε ασφαλή σημεία τις ημέρες της κακοκαιρίας. Ιδιαίτερα εφιστούμε την προσοχή σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη προγραμματισμένης ιατρικής εξέτασης ή ιατρικού ελέγχου να μεριμνήσουν για την μετακίνησή τους και να βρίσκονται στον προορισμό τους πριν την έναρξη της κακοκαιρίας.

Επίσης οι συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται ή εργάζονται στην ύπαιθρο, ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι, να εφοδιάσουν με τροφές και νερό τα ποιμνιοστάσιά τους ώστε να μην χρειαστεί να μεταβούν κατά τη διάρκεια του φαινομένου.

Παρακαλούμε του κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων μας, να φροντίσουν για την επάρκεια προμηθειών (καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό κλπ) για το προσεχές διάστημα, μιας και σε περίπτωση ισχυρών χιονοπτώσεων η πρόσβαση και ο καθαρισμός των οδών και η μετακίνηση ακόμη και των μηχανημάτων έργων στις περιοχές αυτές πιθανόν να απαιτήσουν χρόνο.
Ο Δήμος μας, έχει τεθεί σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και αυτή την κακοκαιρία. Κατά την εξέλιξη του φαινομένου θα λειτουργούν και τα τρία (3) Δημαρχεία Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας

Διαβάστε Επίσης:

Γίνεται μέλος στην επίσημη κοινότητα του eviathema.gr στο VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA για άμεση ενημέρωση

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι του eviathema.gr στο YOUTUBE EVIATHEMA για αποκλειστικά Βίντεο Ρεπορτάζ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια