Κάρυστος: Δημιουργία Υπαίθριου Θεάτρου προϋπολογισμού 636.900 €

ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣΣΠΑΝΟΣΡΑΒΙΟΛΟΣ

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος συνυπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Δημιουργία Υπαίθριου Θεάτρου Καρύστου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου», αρχικού προϋπολογισμού 636.900 €.

Η σύμβαση κρίθηκε αναγκαία για τον καθορισμό νομικού πλαισίου συνεργασίας του Δήμου Καρύστου με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία εξασφάλισε την αναγκαία χρηματοδότηση, ενώ διαθέτει την τεχνογνωσία, αλλά και εμπειρία στην υλοποίηση αντίστοιχων έργων.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή ανοικτού θεάτρου μετά των συνοδών έργων διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και των αναγκαίων ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, καθώς και η δημιουργία θέσεων στάθμευσης και εισόδου στο χώρο.

Ξεκίνησε παράλληλα η εκτέλεση του έργου: «Άρση προσάμμωσης εισόδου Λιμένος Καρύστου», προϋπολογισμού 74.400 €, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού και την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.

«Η ιδέα για τη δημιουργία ενός παραθαλάσσιου υπαίθριου θεάτρου στην πόλη της Καρύστου με κέρδισε κυριολεκτικά από την πρώτη στιγμή. Με αρχική χρηματοδότηση άνω των 600.000 ευρώ και με την προγραμματική μας σύμβαση, ξεκινάμε!

»Δημοπρατούμε το έργο και επιδιώκουμε να παραδώσουμε -το συντομότερο δυνατόν- ένα “στολίδι” στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Καρύστου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος δήλωσε: «Η κατασκευή του υπαίθριου θεάτρου είναι ένα όνειρο ετών για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καρύστου που θα γίνει σημείο αναφοράς τέχνης και πολιτισμού.

»Στόχος μας μέσα από αυτό το έργο είναι η προβολή του πολιτισμού μας, η προαγωγή της πνευματικής καλλιέργειας και η δημιουργία ενός χώρου καλλιτεχνικής έκφρασης και διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων για όλο τον Δήμο μας. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανό για τη χρηματοδότηση αυτού του έργου».

spanos.theat .kar

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!