13 θρύλοι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στην Εύβοια: Νεϊμάρ, Ζιντάν και Ζαγοράκης «σκοράρουν» στη Λίμνη

ΘΡΗΛΟΙ ΛΙΜΝΗ

Ένας απαρατήρητος τοίχος 17 μέτρων στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Λίμνης Ευβοίας έγινε έργο τέχνης.

Χάρις τον ζωγράφο συντηρητή έργων τέχνης Κωστή Βήχο, τη δύναμη ζωής που προσφέρουν στο τόπο τους νέοι της περιοχής, σε συνεργασία με τον δραστήριο πρόεδρο της Κοινότητας Γιάννη Τριανταφύλλου και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λίμνης, Μαντουδίου Αγίας Αννας ανακαινίστηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου και παράλληλα μπήκε και στα μονοπάτια της έβδομης τέχνης.

«Έβαλα μία πινελιά»

Ο Κωστής Βήχος με τα πινέλα του και τις λαδομπογιές του αλλά και την υποστήριξη πιστών συνεργατών του έκαναν ένα αξιαίπενο έργο τέχνης που αναδεικνύει τη θέληση για ζωή των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας. “Η καταγωγή μου είναι από τη Λίμνη Ευβοίας και είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που κυριολεκτικά και μεταφορικά έβαλα κι εγώ μία μικρή πινελιά στο να αλλάξει λίγο η διάθεση των κατοίκων της πολύπαθης περιοχής και ειδικά των μικρών παιδιών” λέει στο ethnos.gr ο Κωστής Βήχος και συμπληρώνει: “Απώτερος σκοπός μας ήταν να προβάλλουμε τον τόπο μας μετά τη βιβλική καταστροφή των πυρκαγιών του Αυγούστου του 2021. Μην ξεχνάτε πως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά. Το δάσος έχει καταστραφεί και τα επόμενα χρόνια ο τόπος μας θα είναι έρμαιο των ακραίων καιρικών φαινομένων

Βόρεια Εύβοια: 13 θρύλοι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ανάμεσα τους και ένας Έλληνας, δίνουν ρεσιτάλ στη Λίμνη Ευβοίας
Βόρεια Εύβοια: 13 θρύλοι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ανάμεσα τους και ένας Έλληνας, δίνουν ρεσιτάλ στη Λίμνη Ευβοίας

“Έτσι ξεκινήσαμε…”

Ολα ξεκίνησαν από ξεκίνησαν από τη συνεργασία του Γιάννη Τριανταφύλλου με την υπεύθυνη της ΜΚΟ “Δεσμός”, Βαλεντίνα Βιτάλη. “Ο Δεσμός ήθελε να κάνει κάτι για τον τόπο. Ηρθε σε επαγή με τον πρόεδρο της Κοινότητας ο οποίος απευθύνθηκε σε μένα.

Ο αθάνατος πανηγυρισμός του Πελέ και του Ζαϊρζίνιο θα κοσμεί για πάντα το γήπεδο ποδοσφαίρου της Λίμνης
Ο αθάνατος πανηγυρισμός του Πελέ και του Ζαϊρζίνιο θα κοσμεί για πάντα το γήπεδο ποδοσφαίρου της Λίμνης

«Το ζωγράφισα με λαδομπογιές»

Σχεδίασα τρεις προτάσεις, όλες με μορφές από τον χώρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Εγκρίθηκε η πρόταση και αρχίσαμε. Ζωγράφισα 13 ήρωες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Δεν έκανα γκράφιτι με χρώματα. Το ζωγράφισα με λαδομπογιές”.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν
Ο Ζινεντίν Ζιντάν

Έτσι επιλέξαμε τους ήρωες

Πολύωρες ήταν οι συζητήσεις για την επιλογή των θρύλων που θα ζωγραφίζονταν: “Έγινε πολύ κουβέντα για το ποιους θα ζωγραφίζαμε. Αφήσαμε πολλούς απ΄έξω αλλά υποσχεθήκαμε πως θα τους τιμήσουμε με την πρώτη ευκαιρία. Ισως ζωγραφίσουμε και έναν ακόμα τοίχο που υπάρχει στο πάνω μέρος της εξέδρας. Ξεκίνησα με τον Πελέ και τον Ζαϊρζίνιο με τον κλασσικό πανηγυρισμό τους και τελείωσα με τον Μαραντόνα. Ενδιάμεσα δημιούργησα και αρκετούς σύγχρονους ήρωες έτσι ώστε και τα παιδιά σήμερα να αισθανθούν κοντά τους τον Μέσι, τον Ρονάλντο και όλους τους άλλους μεγάλους”.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι στο πάνθεον των αθανάτων
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι στο πάνθεον των αθανάτων

Ο Έλληνας στους αθάνατους της Λίμνης

Μεταξύ των 13 τοτέμ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσε να βρίσκεται ένας Έλληνας από την πρωταθλήτρια ομάδα Ευρώπης του 2004: “Ναι, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε έξω τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και την Εθνική Ελλάδα. Επιλέξαμε τον Θοδωρή Ζαγοράκη ως αρχηγό της Εθνικής ομάδας του 2004“.

Ο Ρονάλντο και ο Μέσι
Ο Ρονάλντο και ο Μέσι

Η χρυσή 13αδα της Λίμνης

Κατά σειρά ζωγραφήθηκαν: Πελέ, Ζαϊρζίνιο, Σουάρες, Νεϊμάρ, Ζιντάν, Ροναλντίνιο, Ρονάλντο, Μέσι, Σόκρατες, Ζίκο, Ζαγοράκης, Κρόιφ, Μαραντόνα.

Οι κορυφαίοι δίνουν ραντεβού στη Λίμνη Ευβοίας
Οι κορυφαίοι δίνουν ραντεβού στη Λίμνη Ευβοίας

Το μεγάλο πρόβλημα

Οπως αποκάλυψε στο ethnos.gr ο Κωστής Βήχος το Πάσχα τον βρήκε να ζωγραφίζει τον τοίχο ο οποίος είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας επειδή δεν ήταν λία η επιφάνεια του: “Ξεκίνησα τη δουλειά τη Μεγάλη Τετάρτη και τελείωσα μετά από δύο εβδομάδες κοπιαστικές δουλειάς. Ο τοίχος ήταν σαγρέ και αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα. Όσοι ξέρουν καταλαβαίνουν το βαθμό δυσκολίας. Αν η επιφάνεια ήταν επεξεργασμένη και λία θα χρειαζόμουν 4-5 ημέρες για να το τελειώσω”.

Ο Νεϊμάρ και ο Σοάρες
Ο Νεϊμάρ και ο Σοάρες

Αυτό που μου δίνει δύναμη

Το ταξίδι της δημιουργίας ήταν για τον Κώστα Βλίχο ποιο δυνατό ακόμα και από το ίδιο το αποτέλεσμα: “Επειδή ξεκίνησα τις ημέρες του Πάσχα είχε έρθει πολύς κόσμος στο χωριό για να παρακολουθήσει τις εργασίες. Δεν θα ξεχάσω τον ενθουσιασμό όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των μεγάλων. Ένα μικρό και πρωτότυπο έργο του έδωσε τόσο μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που αυτό με γέμισε και μου δίνει τη δύναμη να συμμετάσχω ακόμα πιο ενεργά και σε άλλες πρωτοβουλίες για τον εξωραϊσμό της πολύπαθης αλλά πανέμορφης περιοχής μας”.

Ο Ροναλντίνιο
Ο Ροναλντίνιο

Εγκαίνια με αποκαλυπτήρια και ευχαριστήρια

Την προσεχή Κυριακή 15 Μαΐου θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια που θα συνοδευτούν με ανοικτά τουρνουά ποδοσφαίρου για όλους και έπαθλα. Οπως τόνισε ο Κωστής Βήχος όλα τα παιδιά που εργάστηκαν έχουν καταγωγή από τη Λίμνη Ευβοίας, ενώ μετά το τέλος της εργασίας του ευχαρίστησε αυτούς που στάθηκαν στο πλευρό του: “Ευχαριστώ τον πρόεδρο Γιάννη Τριανταφύλλου, την Βαλεντίνα Βιτάλη, την ξαδελφή μου Κωνσταντίνα, τον Νίκο Ηλία, τον Λουκά Τσαμπάνη, τον Γιώργο και την Ανθή, τους δικούς μου ανθρώπους Ευσταθία και Χαρίτω καθώς και dj Ν.D. που μου έκανε συντροφιά με ωραία μουσική”.

Το πάνθεον των κορυφαίων παίζει μπάλα στη Λίμνη Ευβοίας
Το πάνθεον των κορυφαίων παίζει μπάλα στη Λίμνη Ευβοίας

Πηγή

Διαβάστε Επίσης

Δυναμώνει την ομάδα του ο Σπύρος Πνευματικός

Ψαχνά: Με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό ενημερωτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο Γυμνάσιο από την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης

Τροχαίο στο Βασιλικό: Το κράνος του έσωσε την ζωή [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Θανατηφόρο τροχαίο στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ]

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις