La Repubblica: Η Ελλάδα ιδανικό μέρος για διακοπές – Ανάμεσα στα μέρη που ξεχωρίζει και η Σκύρος

New Project 86

Η Ελλάδα ως το ιδανικό μέρος για διακοπές σε όλο τον κόσμο, κατά την La Repubblica. Η Αστυπάλαια στην κορυφή των ελληνικών προορισμών.

«Ύμνος» για το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι το νέο αφιέρωμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, που αναφέρει πως «δεν είναι υπερβολή να ορίσουμε την Ελλάδα ως το ιδανικό μέρος για διακοπές σε όλο τον κόσμο με περισσότερα από 200 ονειρικά νησιά και ένα έθνος που αποτελεί το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και το σπίτι της δημοκρατίας»

Έπειτα από έρευνα, η Repubblica προτείνει τους πολυτιμότερους «άγνωστους θησαυρούς» της Ελλάδας που ταιριάζουν στα ειδικά ενδιαφέροντα των Ιταλών ταξιδιωτών. Ανάμεσα σε προτάσεις από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα, η Αστυπάλαια καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με το άρθρο, η «πεταλούδα του Αιγαίου» αποτελεί έναν «παράδεισο» ιστορικών μνημείων, γραφικών χωριών, υπέροχων παραλιών, απαράμιλλης γαστρονομίας και εκλεκτών τοπικών προϊόντων, όπως το μέλι και παράλληλα προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες στους περιπατητές και τους φυσιολάτρες.

Ανάμεσα στα μέρη που ξεχωρίζει το αφιέρωμα της εφημερίδα είναι και η Σκύρος, την οποία και προτείνει στον Ιταλούς Ταξιδευτές.

Δείτε τα καλά νέα του ΣΚΑΙ με το ρεπορτάζ του Σωτήρη Μπαρσάκη