Μεγάλος πανικός για το τίποτα στην Καστέλλα μετά το κόψιμο δέντρων στο σχολείο [ΦΩΤΟ]

kastella3 eviathema

“Ντόρο” δημιούργησαν κάποιοι τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Καστέλλας του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, όταν αντιλήφθηκαν ότι συνεργείο του Δήμου έκοψε δύο δέντρα από τον αύλειο χώρου του Δημοτικού Σχολείου.

Το eviathema.gr επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα, όπου συστεγάζονται το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο όπου συνάντησε τον διευθυντή κ. Γκουζίνη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ματράκα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, λόγω της αναγκαιότητας της επέκτασης των αιθουσών για το νηπιαγωγείο, κρίθηκε αναγκαία η εγκατάσταση ενός επιπλέον κοντέινερ, δίπλα στα υπάρχοντα. Στο σημείο, υπήρχαν δύο, δέντρα, ύψους περίπου, 25 μέτρων, τα οποία ούτως ή άλλως έπρεπε να κοπούν καθώς υπήρχε κίνδυνος για πτώση, σε περίπτωση καιρικών φαινομένων.

Το συνεργείο προχώρησε στην κοπή των δέντρων, ενώ η ξυλεία, περίπου 6 τόνων θα διατεθεί σε πολίτες που τα έχουν ανάγκη μετά από κλήρωση ονομάτων σε λίστα.

Μέλη, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων θέλοντας να προκαλέσουν εντυπώσεις, χωρίς να έχουν πάρει κάποια σχετική άδεια, μπούκαραν στο σχολείο και ανάρτησαν ένα πανό διαμαρτυρίας για την κοπή των δέντρων, ενώ σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι το σημείο μετατράπηκε σε “κρανίου τόπος”.

Φυσικά περιπολικό της αστυνομίας, παρουσία του Διευθυντή έσπευσε στο σημείο όπου ενημέρωσαν τους διαμαρτυρόμενους ότι κακώς εισήλθαν εντός του χώρου και έκαναν κάτι τέτοιο ενώ φυσικά μέχρι και σήμερα το πανό παραμένει στο ίδιο σημείο.

Να σημειωθεί, ότι στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα, εδώ και αρκετά χρόνια, γίνετε μια εξαιρετική προσπάθεια, αρχικά λόγω της ένταξης παιδιών ρομά, όπου σήμερα έχουν φτάσει να αφομοιωθούν με τα υπόλοιπα, χωρίς προβλήματα.

Αλγεινή εντύπωση κάνει το γεγονός, ότι για μια τόσο ασήμαντη αφορμή, κάποιοι αντέδρασαν τόσο έντονα την ίδια ώρα που στην Τοπική Κοινότητα Ψαχνών, το Τοπικό Προεδρείο χωρίς καμία μελέτη και χωρίς καμία άδεια από το δημοτικό συμβούλιο και την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, πήρε την απερίσκεπτη πρωτοβουλία να φτιάξει θέση ΑΜΕΑ στην Κεντρική πλατεία, χωρίς καμία προδιαγραφή και με αρκετούς κινδύνους για τα άτομα που απευθύνεται η θέση.

Το δελτίο τύπου του Συλλόγου:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Με μοναδικό κίνητρο τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας για ένα σχολείο υψηλού επιπέδου έτσι όπως αρμόζει το 2021, με ασφαλές κι ευχάριστο περιβάλλον, που θα προδιαθέτει τα παιδιά να πάνε με χαρά στο σχολείο πήραμε την πρωτοβουλία να θίξουμε τα κακώς κείμενα και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο σχολείο, βρεθήκαμε προ εκπλήξεων!!
Μετά από τρία χρόνια που η δίχρονη προσχολική αγωγή έχει γίνει υποχρεωτική δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο, δεν έχει γίνει καμία μελέτη με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου που να εξασφαλίζει ανάλογες εγκαταστάσεις. Αντ’ αυτού, με ευθύνη του δήμου τοποθετείται κοντέινερ στην αυλή για να στεγάσει τα νήπια.
Και εν μέσω πανδημίας στριμώχνουν τα παιδιά μας σε κοντέινερ και λένε ότι για θέρμανση θα βάλουν κλιματιστικό την ώρα που οι ειδικοί το απαγορεύουν!!!
Υποτίθεται πως η λύση αυτή είναι προσωρινή, όμως για να τοποθετηθεί το “προσωρινό” κοντέινερ έχουν κοπεί ήδη δύο πεύκα ηλικίας 40 ετών και έπονται κι άλλα!! Δύο μέρες πριν από το πρώτο κουδούνι που το σχολείο θα έπρεπε να “λάμπει” θυμίζει “κρανίου τόπο”!
Αντί να φωνάξουν συνεργεία για να καλυτερεύσουν τη εικόνα του σχολείου καλούν την αστυνομία επειδή αναρτήσαμε πανό που διεκδικεί σύγχρονες λύσεις στο πρόβλημα της προσχολικής αγωγής.
Καλούμε όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους μόρφωσης για τα παιδιά μας!
Απαιτούμε:
– να μην κοπεί κανένα άλλο δέντρο στην αυλή του σχολείου
– να πραγματοποιηθούν μελέτες και να φτιαχτούν σύγχρονες αίθουσες που να στεγάζουν το νηπιαγωγείο ως την επόμενη σχολική χρονιά ώστε να εξασφαλιστεί στην πράξη η δίχρονη προσχολική αγωγή!!
Το ΔΣ

kastella4 eviathema kastella3 eviathema kastella2 eviathema kastela eviathema

185 ευρώ για τρία αυτοκόλλητα έδωσε το Επιμελητήριο Εύβοιας – Ούτε χρυσά να ήταν!

Σοβαρό Τροχαίο στην Εύβοια: ΙΧ βρέθηκε μέσα σε χαντάκι στον κόμβο της Ερέτριας [ΦΩΤΟ]

Ψαχνά Ευβοίας: Έφυγε από την ζωή ο 55χρονος Ανέστης Πριόνας

Θρήνος στο Μίστρο Ευβοίας. Έγκυος 27 χρονών ξεψύχισε ενώ βρισκόταν στο τέταρτο μήνα.

Τι αλλάζει για τους ανήλικους επιβάτες στις πτήσεις εσωτερικού

Εννιά ευρώ τον μήνα η έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα, ξεκινάει από τον Σεπτέμβριο

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι