Τζοβάννα Γκόγκου: Ως Μείζων Αντιπολίτευση δηλώνουμε οτι είμαστε κάθετα ενάντια σε εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών στο Δήμο μας λόγω της ιδιαιτερότητας του.

IMG 2952 1

Δελτίο τύπου εξέδωσε η μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων σχετικά με το θέμα των ανεμογεννητριών. ο Γιώργος Ψαθάς, πριν λίγες ημέρες, απέστειλε με την προσυπογραφή όλων των τοπικών προέδρων επιστολή προς την ρυθμιστική αρχή αναφέροντας όλους τους λόγους που δεν συμφωνεί ο δήμος να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στην περιοχή. Στο σημερινό δελτίο τύπου η Τζοβάνα Γκόγκου, αναφέρει ότι και η αντιπολίτευση είναι κατά για τους ίδιους λόγους ενώ ζήτησε σύγκληση δημοτικού συμβουλίου.

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων – Αιολικά Πάρκα: Επιστολή Ψαθά και προέδρων ΤΚ εναντίωσης στην δημιουργία – “Θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο”

Στις 16/4/2020 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) δημοσιεύει την
ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 722/2020 Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Αιολικό Σταθμό, ισχύος 194,7 MW στην εταιρεία «ENERCOPLAN ENERGY-EPC & INVESTMENT ΙΚΕ»
Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται οτι εκτός των άλλων στηρίχθηκε και στην
“13. …. την απο 7/3/2014 αίτηση της εν λόγω εταιρείας για την άδεια …..
14. Τη δημοσίευση της ανωτέρω αίτησης στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ στις 03.04.2014.
15. Το γεγονός ότι κατά της ανωτέρω αίτησης δεν υποβλήθηκαν αντιρρήσεις.”
Απο αυτο και μόνο προκύπτει η αμέλεια τουλάχιστον του Δημάρχου που τόσο καιρό (χρόνια) δεν έχει κάνει όχι μόνο καμία ενέργεια για να το αποτρέψει αλλά και δεν το ήξερε ! (κατα ομολογία του) .
Μετά απο τα παραπάνω,σαν κερασάκι στην τούρτα, ήταν οτι υπεβληθηκε την τελευταία μέρα που έληγε η προθεσμία η αίτηση αναθεώρησης κατα της απόφασης, ενώ ένα έγγραφο που έστειλε ο Δήμαρχος στην ΡΑΕ ήταν προχειρογραμμένο ,γραμμένο στο πόδι ,χωρίς σθένος και ψυχή και με το κύρος που θα του παρείχε μια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου .
Μετά απο όλα αυτά σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητήσαμε εγγράφως έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης όταν πληροφορηθήκαμε οτι στα θέματα του προγραμματισμένου για την Τρίτη 19 Μαΐου δεν υπήρχε κάν σαν θέμα η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Δήμο μας
Ως Μείζων Αντιπολίτευση δηλώνουμε οτι είμαστε κάθετα ενάντια σε εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών στο Δήμο μας λόγω της ιδιαιτερότητας του.
Πιστεύουμε οτι η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται από την ισορροπία του περιβάλλοντος. Η πραγματική και σωστή αειφόρος ανάπτυξη δεν πρέπει να χαλάει την ισορροπία του οικοσυστήματος που τόσο σπάνιο και πλούσιο είναι στο Δήμο μας. Η ¨ανάπτυξη¨ πρέπει να σταματάει εκεί που επιβαρύνει το περιβάλλον και δεν το προστατεύει όπως προβλέπεται και στο Σύνταγμα μας.
Οι επιπτώσεις των εγκαταστάσεων των ανεμογεννητριών στο Δήμο μας θα φέρει καίριο πλήγμα στον τουρισμό , την κτηνοτροφία και την μελισσοκομία .
Το βουνό,η Δίρφυς, που σύμφωνα με τον μύθο ο Δίας παντρεύτηκε την Ήρα με ένα οικοσύστημα με σπάνια χλωρίδα και πανίδα που σε πολλά διατηρείται απο τότε και που το βρήκαμε έτσι απο τους γονείς μας ας το παραδώσουμε έτσι και στα παιδιά μας !

Η Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Τζοβάννα Γκόγκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Χαλκιδέων: Οι συναλλαγές των πολιτών στο Κ.Ε.Π. “περνούν” στην ψηφιακή εποχή

Δήμος Χαλκιδέων: Βάκα και Μιντζιφίρη επισκέφθηκαν σχολεία της περιοχής

Αλέξανδρος Θεοδώρου: Ως Αντιδήμαρχος Κύμης όπου χρειαστεί και μπορώ να φανώ χρήσιμος θα είμαι δίπλα τους!