ΔΣ Διρφύων Μεσσαπίων – Μπάμπης Τσώκος: “Δεν έχω δίπλωμα οδήγησης για το μηχάνημα” – Γιώργος Ψαθάς: ” Δεν ήταν νόμιμο…Αναλαμβάνω την ευθύνη”

ΤΣΩΚΟΣ 1

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το πρώτο θέμα συζήτησης είναι η καταγγελία που έκανε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ευβοίας, για την παράνομη χρήση οχήματος του Δήμου από την Αντιδήμαρχο Μπάμπη Τσώκο [Δείτε εδώ] με αρκετά ερωτήματα να μένουν αναπάντητα, όπως γιατί συνεβει αυτό; δεν υπήρχαν οδηγοί του δήμου να κάνουν το δρομολόγιο; Ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη αν συνέβαινε ένα ατύχημα όταν σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες είναι εύκολο να γίνει κάτι τραγικό;

Εξηγήσεις ζήτησαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων για το περιστατικό που καταγγέλθηκε σχετικά με τον Αντιδήμαρχο.

“Είμαστε απέναντι σε κάθε παρατυπία τέτοιου είδους όπως αυτή και δεν συμφωνούμε στο να χρησιμοποιούμε ως εργαλείο για να εξυπηρετούμε προσωπικά ή πολιτικά συμφέροντα εις βάρος των νόμων…” ανέφερε η Τζοβάνα Γκόγκου, ζητώντας απαντήσεις από τον Δήμαρχο για το θέμα.

Ο Ανδρέας Κουλοχέρης ανέφερε: ” Θα περίμενα να ακούσω τις απόψεις και του κ. Τσώκου και του Δημάρχου για το συμβάν για να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη για να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε σωστά για το γεγονός. Είμαστε εδώ για να προφυλάσσουμε την νομιμότητα και την σωστή λειτουργία του Δήμου. Από την αρχή της θητείας σας κύριε Δήμαρχε είχαμε παρόμοια περιστατικά αρκετές φορές και τα είχαμε καταγγείλει αρκετές φορές.

“Τα αυτοκίνητα πως μπαίνουμε και πως βγαίνουνε;” αναρωτήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λάμπρου, ενώ συνέχισε ” Εγώ βλέπω αρκετές φορές αυτοκίνητα του Δήμου πολλές φορές και εκτός του Δήμου, κάτι που με ενοχλεί, τώρα αν ο Μπάμπης πήρε το όχημα για να εξυπηρετήσει το Δήμο και έχει δίπλωμα, εντάξει τότε δεν έκανε κάτι τραγικό, αρκεί να έχει δίπλωμα.

Σε απάντηση του ο κ. Τσώκος δήλωσε ότι δεν διαθέτει δίπλωμα για τέτοιο όχημα ενώ παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν έχει ξανακάνει παρόμοιες ενέργειες και δεν έχει καταγγελθεί ποτέ, ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν στις περιπτώσεις έκτακτων φαινομένων στον Δήμο και αυτός ήταν ο λόγος που το έκανε.

“Θεώρησα σωστό να κάνω χρήση του οχήματος για μια ώρα ώστε να κάνουμε την διάνοιξη του δρόμου Αγιος Αθανάσιος – Γλυφάδα “ είπε εκτός των άλλων.

Ο Δήμαρχος και πρώην αστυνομικός υπάλληλος αρκέστηκε στην τοποθέτησή του απλά να αναλάβει την ευθύνη, χωρίς να απαντά στα ουσιαστικά θέματα που προκύπτουν από το συμβάν που έγινε…

Δήλωσε εκτός των άλλων: ” Η οποιαδήποτε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας είναι άκαιρη καθώς ο Μπάμπης είναι αντιδήμαρχος και όχι εργαζόμενος. Παίρνω την ευθύνη πάνω μου. Έκανε χρήση για υπηρεσιακούς και όχι προσωπικούς λόγους . Ήταν πολύ δύσκολος ο φετινός χειμώνας και κάναμε υπέρβαση προσπαθώντας να ξεχιονίσουμε κάθε σπίτι στην οποία έγινε και αυτό.  Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε πιο παραγωγικοί, να μην στεκόμαστε σε αυτά τα μικρά ζητήματα.”

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!