Νέος εισαγγελέας Αρείου Πάγου ο Ευβοιώτης Ισίδωρος Ντογιάκος

ντογιακος καρυστος

Ως εισαγγελέας Αρείου Πάγου επιλέγει ο μέχρι πρότεινος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ενώ Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας επιλέγει από το Υπουργικό Συμβούλιο η αντιπρόεδρος Ευαγγελία Νίκα 

Ποιος είναι ο Ισίδωρος Ντογιάκος

Ο Ευβοιώτης Ισίδωρος Ντογιάκος,  έχει καταγωγή από το Παραδείσι Καρύστου ενώ έχει διατελέσει επί χρόνια σε καίριες θέσεις της δικαστικής ιεαραρχίας, ενώ κατά καιρούς στην πολυετή περί τα 40 χρόνια δικαστικής του διαδρομή, έχει χειριστεί πληθώρα σημαντικών υποθέσεων.

Μάλιστα έξω από το σπίτι του είχε βρεθεί το 2018 εκρηκτικός μηχανισμός. Κορωνίδα των υποθέσεων που έχει χειριστεί στην καριέρα του ο κ. Ντογιάκος ήταν η δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης είχε ζητήσει με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη 70 προσώπων, μεταξύ των οποίων και των 18 τότε βουλευτών του κόμματος.

Ποια είναι η Ευαγγελία Νίκα

Η η νέα πρόεδρος του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1984 και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα το έτος 2024. Στον βαθμό του συμβούλου Επικρατείας προήχθη τον Οκτώβριο του 2004. Γεννημένη το 1957 στην Αθήνα, η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, έχει λάβει πτυχίο Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει αγγλικά και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Η κ. Νίκα διορίστηκε εισηγήτρια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 18.2.84 και το 1986 προήχθη στο βαθμό του Εισηγητή. Στο βαθμό του Παρέδρου του ΣτΕ προήχθη στις 2.8.91 και στο βαθμό του Συμβούλου του ΣτΕ στις 7.10.2004.