Νοσοκομείο Χαλκίδας: Στάση εργασίας την Τρίτη 01/02 – “Κάθε μέρα θα μας βρίσκουν στο δρόμο! “

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ_ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ_ΧΑΛΚΙΔΑΣ2

Στάση εργασία πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας την Τρίτη 01/02 από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, όπως κάνει γνωστό μέσω ανακοίνωσης στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Καλούμε για συμπαράσταση το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, τα σωματεία δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, φορείς και όλους τους συμπολίτες μας.”

Κάθε μέρα θα μας βρίσκουν στο δρόμο! Κάθε μέρα θα διεκδικούμε για την αξιοπρέπεια τη δική μας, των οικογενειών μας και των συνανθρώπων μας!

Και τι δε ζήσαμε αυτές τις μέρες στο Νοσοκομείο Χαλκίδας αλλά και Πανελλαδικά!

Διαβάστε Επίσης: Εύβοια: Παιδαριώδεις χειρισμοί από το αστυνομικό τμήμα Καρύστου

Αναστέλλουν την γενική εφημερία των τακτικών ιατρείων του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και το μετατρέπουν σε εμβολιαστικό κέντρο.

Μετακινούν συναδέλφους αναισθησιολόγους, από το νοσοκομείο Χαλκίδας, για να καλύψουν ανάγκες στο ΓΝ Λαμίας

Ανοίγουν νέα κλινική covid, με εξαναγκασμό συναδέλφων να μετακινηθούν και με αποδυνάμωση άλλων τμημάτων που ήδη είναι υποστελεχωμένα. Παραμένει η τραγική αναλογία στη ΜΕΘ, 2 νοσηλευτές για 12 περιστατικά!

Συνάδελφοι που νοσούν από covid αναγκάζονται να γυρίσουν στη δουλειά, με εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ. Επιστρέφουν την 6η μέρα από τη νόσηση για δουλειά, χωρίς κανένας να ελέγξει αν εξακολουθούν να είναι θετικοί. Παράλληλα συνάδελφοι βγαίνουν σε αναρρωτικές άδειες έχοντας τσακιστεί από τις βάρδιες, άλλοι διαγνωσμένοι με υπερκόπωση, άλλοι με καταπονημένα χέρια, πόδια, μέση.

Ο Μοριακός Αναλυτής στο νοσοκομείο μας εξακολουθεί να μην λειτουργεί σε ευρεία κλίμακα. Μεγάλος αριθμός δειγμάτων στέλνονται για μοριακό έλεγχο (pcr) στην Αθήνα. Οι καθυστερήσεις των αποτελεσμάτων από τα τεστ που στέλνονται στην Αθήνα (δεδομένου ότι αν εργαζόμενοι ή ασθενείς έχουν αρνητικό rapid τεστ δεν τίθενται σε καραντίνα, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα) μπορεί να έχουν τραγικά αποτελέσματα, όσον αφορά τη διασπορά. Μάλιστα, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, επί δύο συνεχόμενες μέρες, όλα τα μοριακά τεστ στέλνονταν Αθήνα, προφανώς λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων!!!

Ο πρόσφατος χιονιάς έδειξε την απαράδεκτη λογική Κυβέρνησης – Διοίκησης που σε κάποιους συναδέλφους έλεγαν να πάρουν ταξί να έρθουν για δουλειά, σε άλλους να μείνουν στο νοσοκομείο για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τη μετακίνηση, ενώ λίγοι είναι αυτοί που με εντολή της Διοίκησης μετακινήθηκαν από εργαζόμενο, με δικό του μεταφορικό μέσο. Τον οποίο ευχαριστούμε για την προσφορά του, αυτές τις δύσκολες ώρες. Όμως μέριμνα για να μπορούν να πάνε και να έρθουν όλοι οι συνάδελφοι στη δουλειά ούτε κατά διάνοια. Όφειλαν Νοσοκομείο – Δήμος – Περιφέρεια να φροντίσουν, οργανωμένα, ώστε κάποια βαριά οχήματα, με τον κατάλληλο εξοπλισμό να μετακινούν εργαζόμενους από και προς το νοσοκομείο. Τη στιγμή που πολλοί από τους συναδέλφους είχαν αποκλεισμένα τα αυτοκίνητά τους στους χώρους στάθμευσης του νοσοκομείου. Δυστυχώς κλείνουν τα αυτιά τους στα αιτήματα του Συλλόγου για εξασφάλιση και ενίσχυση των ΜΜΜ από και προς το νοσοκομείο.

Καθ’ υπαγόρευση της εργοδοσίας, αναγκάζουν τους γονείς των παιδιών που νοσούν να διαλέξουν αν θα χάσουν το μισό μεροκάματο ή αν θα στείλουν άρρωστα τα παιδιά τους στο σχολείο.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας. Τώρα χρειάζεται όλο και περισσότεροι συνάδελφοι να είναι στην πύλη του Νοσοκομείου την Τρίτη στις 1300μμ.

Το βαρέλι για αυτούς δεν έχει πάτο. Εν μέσω πανδημίας μείωσαν τον προϋπολογισμό για την υγεία και ετοιμάζονται να κάνουν απολύσεις υγειονομικών, ενώ στα σχέδια τους είναι οι συγχωνεύσεις, το νέο ΕΣΥ που θα παραδοθεί ακόμα περισσότερο στους ιδιώτες.

Άλλωστε με όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι το να υπάρχουν ακόμη εργαζόμενοι σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού, ενώ υπάρχει τραγική υποστελέχωση, δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση, την πρόληψη της διασποράς. Αλήθεια ποιός νοήμων άνθρωπος προτιμά να τον περιθάλπει ένας εμβολιασμένος υγειονομικός που νοσεί έναντι ενός μη εμβολιασμένου υγειονομικού, που δεν νοσεί και κάνει τεστ ακόμη και καθημερινά;

Συνάδελφοι το επόμενο διάστημα πολλοί εργαζόμενοι, με διάφορες σχέσεις εργασίας, κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός δουλειάς! Το Μάρτη λήγουν γύρω στις 140 συμβάσεις στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Για κάποιες από αυτές έχουν πει ότι θα πάρουν παράταση μέχρι τέλος του 2022. Τι θα γίνει με τις συμβάσεις ΣΟΧ για τη φύλαξη και την καθαριότητα;

Αν κάτι τους εμποδίζει είναι ο δικός μας αγώνας, ο αγώνας των υγειονομικών. Των σωματείων που διεκδικούν και αγωνίζονται σε άλλους χώρους δουλειάς.

Παίρνουμε τη σκυτάλη από το προηγούμενο συλλαλητήριο που έγινε στο κέντρο της πόλης, μαζί με άλλα σωματεία και συνεχίζουμε.

Το επόμενο διάστημα :

α) Καλούμε σε συγκέντρωση την Παρασκευή 4/02 και ώρα 1300μμ, στο Αμφιθέατρο, όλους τους συναδέλφους στη φύλαξη και την καθαριότητα, που εργάζονται με συμβάσεις ΣΟΧ, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε μέτρα διεκδίκησης καλύτερων όρων δουλειάς και παραμονής στην εργασία.

β) Προγραμματίζουμε, μέσα στο Φλεβάρη, Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, για ενημέρωση των μελών και λήψη κοινών αποφάσεων για τη δράση μας.

Διαβάστε Επίσης:

Σκύρος: Τροχαίο ατύχημα μετά από σύγκρουση ΙΧ με μηχανή

Εύβοια: Σοβαρό τροχαίο στα Ψαχνά – ΙΧ συγκρούστηκε με κολόνα φωτισμού [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Βόρεια Εύβοια: Έφυγε από την ζωή ο γνωστός συνδικαλιστής Βασίλης Τάρλας

Θλίψη στην Εύβοια – Πέθανε πρώην Αντινομάρχης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Συναγερμός στις Αστυνομικές Αρχές της Εύβοιας: Εξαφανισμένος ο αλλοδαπός μετά την καταγγελία βιασμού

Τραγωδία στην Εύβοια: Βρέθηκε νεκρός σε λίμνη αίματος μέσα στο σπίτι του

ΣΟΚ στην Εύβοια: Καταγγελία βιασμού από 19χρονη – “Μου πρόσφερε ναρκωτικά και πήγε να με βιάσει”

Τραγωδία στην Νότια Εύβοια – Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος μέσα σε εγκαταλειμμένο σπίτι

Χαλκίδα: Φωτιά στο Λαός και Καλαμάκι – Εκκενώθηκε το κτήριο [ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ από εγκλωβισμένη οδηγό !

Εύβοια: Χειροπέδες σε ανήλικους στην Χαλκίδα για κλοπή μοτοσυκλέτας

Εύβοια: Άσχημη τροπή για τον ληστή σε κατάστημα στο κέντρο της Χαλκίδας – Τον ακινητοποίησε γείτονας και τον συνέλαβε η αστυνομία

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια