Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βόρεια Εύβοια – Επεισόδια με διαδηλωτές και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στο σημείο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Στην Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στην Ιστιαία κατέφθασε το πρωί της Τρίτης 14/12 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεία του υπουργικού συμβουλίου.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους Δημάρχους, τον Περιφερειάρχη συνοδεία μελών του υπουργικού Συμβουλίου, σε σχολείο της Ιστιαίας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο και συγκεκριμένα από από 400 αστυνομικούς φρουρούν το σημείο, διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ κλπ ενώ αρκετός κόσμος βρίσκεται στο σημείο.

μητσοτ

Εντάσεις σημειώθηκαν με κάποιους να φωνάζουν το γνωστό σύνθημα “Μητσοτάκη Γ@μιέσαι” ενώ υπήρξαν και συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Πρόκειται για την δημιουργία ενός νέου οδικού άξονα από την Χαλκίδα στην Στροφιλιά ο οποίος θα έχει τέλος τον δρόμο της παράκαμψης των Ψαχνών. «Ένας δρόμος 56 χιλιομέτρων που θα μειώσει σημαντική την πρόσβαση από την Βόρεια Εύβοια στην Χαλκίδα και θα αλλάξει εντελώς τον χαρακτήρα των οδικών υποδομών στην Βόρεια Εύβοια», όπως είπε. Τόνισε ακόμα ότι είναι ένα έργο που θα έπρεπε να έχει ενταχθεί στον εθνικό σχεδιασμό εδώ και χρόνια. «Κάθε κρίση είναι και ευκαιρία και θα σταθούμε δίπλα στην βόρεια Εύβοια. Θα κινηθούμε γρήγορα για να εκπονηθούν οι μελέτες και να δημοπρατηθεί. Εντάχθηκε στον εθνικό σχεδιασμό και έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι. Η οδική πρόσβαση είναι το κλειδί για την μετάβαση της Βόρειας Εύβοιας σε μια νέα αναπτυξιακή εποχή», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Μιλάμε για μία νέα χάραξη η οποία θα μειώσει σημαντικά τη διαδρομή από τη Βόρεια Εύβοια προς τη Χαλκίδα σε συνδυασμό με την παράκαμψη της Χαλκίδας στην παράκαμψη των Ψαχνών θα αλλάξει εντελώς το χαρακτήρας των οδικών Υποδομών στη Βόρεια Εύβοια» υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το συγκεκριμένο έργο θα έπρεπε να είχε ενταχθεί εδώ και χρόνια στον εθνικό σχεδιασμό: «αλλά επειδή λέμε ότι κάθε κρίση είναι και μία ευκαιρία έχουμε μία πρόσθετη υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στη Βόρεια Εύβοια και να προτεραιοποιήσουμε το έργο αυτό. Δεν είναι ένα έργο το οποίο θα ξεκινήσει από τη μία στιγμή στην άλλη Αλλά θα κινηθούμε με τον πιο γρήγορο τρόπο για να εκπονήσουμε τις σχετικές μελέτες να το δημοπρατήσουμε και στη συνέχεια να το ολοκληρώσουμε».

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News