Ο Θανάσης Ζεμπίλης ζητά να αποζημιωθούν οι επαγγελματίες του Οξυλίθου με την διαδικασία των έμμεσων ζημιών από φυσικές καταστροφές

ΖΕΜΠΙΛΗΣΟΞΥΛΙΘΟΣ

Με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζητάει να αποζημιωθούν οι επαγγελματίες του Οξυλίθου και της ευρύτερης περιοχής, που πλήττονται λόγω αποκλεισμού από το έργο «αντιμετώπιση καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της οδού Στομίου – Διασταύρωση Οξυλίθου», μέσω του χρηματοδοτικού πλαισίου στήριξης επιχειρήσεων που πλήττονται έμμεσα από φυσικές καταστροφές. Κ

αι αυτό διότι όπως αναφέρει ο Βουλευτής Ευβοίας «πρόκειται για έργο αποκατάστασης υποδομών από ζημιές, που έχουν προκληθεί από φυσικές καταστροφές». Το σημαντικό αυτό ζήτημα συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και κατά την πρόσφατη συνάντηση του κ. Ζεμπίλη με την Πρόεδρο της Τ.Κ. Οξυλίθου κας Κλειώς Κατσαρή και τον κ. Λ. Παππά στον Οξύλιθο.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής Ευβοίας κατέθεσε ως Αναφορά προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης φυσικών καταστροφών, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τις επιστολές της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Οξυλίθου κας Κλαίρης Κατσαρή και του Προέδρου της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κύμης & Περιχώρων, κ. Κωνσταντίνου Τράκου. Συγκεκριμένα, η Αναφορά του Θανάση Ζεμπίλη έχει ως εξής:

«Καταθέτω ως Αναφορά προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης φυσικών καταστροφών, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τις επιστολές της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Οξυλίθου κας Κλειώς Κατσαρή, καθώς και της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κύμης & Περιχώρων, υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Κωνσταντίνο Τράκο, με την οποία αιτούνται, μεταξύ άλλων, μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής, που πλήττονται λόγω περιορισμένης πρόσβασης στο οδικό δίκτυο εξαιτίας εκτέλεσης έργων. Ειδικότερα, τα καταστήματα που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο του Στομίου Οξυλίθου πλήττονται άμεσα, δεδομένου ότι βρίσκονται εντός του εργοταξιακού χώρου.

Το έργο «Αντιμετώπιση Καταπτώσεων – Κατολισθήσεων επί της οδού Στομίου – Διασταύρωση με Ε.Ο. 8 (Οξύλιθος – Πλατάνας)», που θα διαρκέσει 2,5 χρόνια και με τις νόμιμες παρατάσεις αναμένεται να διαρκέσει ακόμη περισσότερο, αν δεν υπάρξουν και έκτακτα γεγονότα, θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του κεντρικού παραλιακού δρόμου, που συνδέει την Χαλκίδα με το κεντρικό λιμάνι της Κύμης. Πρόκειται δε για μείζον έργο αποκατάστασης υποδομών από ζημιές, που έχουν προκληθεί από φυσικές καταστροφές. Συνεπώς, θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα ενίσχυσης των επιχειρήσεων αυτών, μέσω του χρηματοδοτικού πλαισίου στήριξης επιχειρήσεων που πλήττονται έμμεσα από φυσικές καταστροφές.

Παρακαλώ όπως εξετάσετε τις συνημμένες επιστολές και με ενημερώσετε για τις σχετικές ενέργειές σας».

Γίνετε μέλος στην κοινότητα VIBER του eviathema.gr για να μην χάνετε καμία είδηση