Ομιλία του Σπύρου Πνευματικού για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας

Εύβοια Νέα Βουλευτής Σπύρος Πνευματικός

Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, με ρυθμίσεις για την ενδυνάμωση του κράτους πρόνοιας και τη στήριξη της εργασίας, που αναδεικνύουν έμπρακτα το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ, Σπύρος Πνευματικός.

ΣΟΚ στην Εύβοια: 46χρονος επιχειρηματίας άφησε την τελευταία του πνοή μετά από την πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο

Στο προνοιακό σκέλος, ο κ. Πνευματικός αναφέρθηκε στην εισαγωγή πλαισίου λειτουργίας για τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ, στην ενίσχυση των θεσμών της υιοθεσίας και της αναδοχής, στη μονιμοποίηση του προγράμματος για την εύρεση στέγης και εργασίας για άστεγους καθώς και στον διπλασιασμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για το Δεκέμβριο για 482.000 ωφελούμενους, το οποίο επεκτείνεται σε άστεγους και σε γυναίκες θύματα βίας που διαβιούν σε κλειστές δομές και ξενώνες.

Μάλιστα, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, ο κ. Πνευματικός αναφέρθηκε στην ανησυχητική αύξηση των περιστατικών βίας και κακοποίησης τον καιρό της πανδημίας και κάλεσε όλες τις γυναίκες να μη φοβούνται να μιλήσουν και να καταγγείλουν τα περιστατικά κακοποίησης, είτε στη γραμμή 15900 είτε στα συμβουλευτικά κέντρα.

Μίλησε ακόμα για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία που εκπόνησε η κυβέρνηση, το οποίο αντιμετωπίζει έμπρακτα και ολιστικά οποιαδήποτε στρεβλή και προβληματική πολιτική του παρελθόντος, με βασικούς άξονες την αυτονομία, τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα.

Όσον αφορά το πεδίο της εργασίας, ο βουλευτής αναφέρθηκε στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες σωρευτικά από τη νέα χρονιά, ένα μέτρο που θα ενισχύσει άμεσα το εισόδημα εργαζομένων και επιχειρήσεων και θα τονώσει την αγορά εργασίας καθώς και στις διευκολύνσεις για την καταβολή οφειλών που προέκυψαν κατά την πανδημία και την ειδική επιχορήγηση για τους επαγγελματίες και επιστήμονες των πληγέντων κλάδων.

«Στόχος η ενίσχυση της μεσαίας τάξης που είναι η ατμομηχανή της κοινωνίας μας και τόσα χρόνια, με τη δουλειά και τις εισφορές της, στηρίζει όλο το ασφαλιστικό σύστημα» σημείωσε.

Ο κ. Πνευματικός κάλεσε την αντιπολίτευση να μην κάνει αντίλογο μόνο για τον αντίλογο απέναντι στις θετικές αυτές ρυθμίσεις και απέναντι στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Στις δύσκολες στιγμές, οι πολίτες απαιτούν από όλους μας σοβαρότητα, ωριμότητα, συναίσθηση των συνθηκών και των προβλημάτων και συναίνεση τουλάχιστον στα βασικά ζητήματα» τόνισε.

«Η κυβέρνηση ακούει την κοινωνία με προσοχή και ευαισθησία, και το αποδεικνύει με νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως η σημερινή, με θετικό κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο» είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Σχετικό βίντεο στο σύνδεσμο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr