Πανικός στο Νοσοκομείο Χαλκίδας: Μήνυση για τα προβλήματα κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων

New Project 2022 08 05T131921.474

Την Πέμπτη 4/8/2022 κατατέθηκε από τη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Χαλκίδος.

Η κίνηση αυτή είναι η τελευταία, μετά από μια σειρά καταγγελιών του Σωματείου μας, προς κάθε αρμόδιο, για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Νοσοκομείο. Καταγγελιών που δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψη και που όλο αυτό το διάστημα γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με δηλώσεις ΄΄πυροτεχνήματα΄΄ για τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου.

Πιο συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδος όλη η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Νοσοκομείο και εκθέτει σε κινδύνους τους ασθενείς που νοσηλεύονται. Αναφέρθηκε ότι έχουν αναπτυχθεί νέα τμήματα (εκτός του οργανισμού του Νοσοκομείου) χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία τους, αλλά και χωρίς να τηρούνται τα όρια για την ασφαλή στελέχωση των υπαρχόντων τμημάτων του νοσοκομείου. Έτσι ουσιαστικά αναπτύσσονται νέα τμήματα, χωρίς σχεδιασμό και προσωπικό και αποδυναμώνονται και τα υπάρχοντα τμήματα. Τονίστηκε ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία των τμημάτων, επισημάνθηκε ότι έχουμε φτάσει σε σημείο ασθενείς της κλινικής covid–19 να τους φροντίζουν νοσηλευτές που την ίδια στιγμή φροντίζουν ασθενείς στα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου, κάτι που προφανέστατα φαντάζει απαγορευτικό.

Αναφέρθηκε, στην πλέον αρμόδια αρχή, ότι με τις ελλείψεις, που αναλυτικά εκτέθηκαν, με τις επιλογές δημιουργίας νέων τμημάτων και πρόκλησης περαιτέρω υποστελέχωσης λοιπών τμημάτων του νοσοκομείου, με την εξουθένωση του προσωπικού και τη μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας για τη λήψη κανονικών αδειών, αλλά και τη μη λήψη ρεπό, είναι σαφές ότι έχει δημιουργηθεί μια εκρηκτική κατάσταση στο νοσοκομείο Χαλκίδας η οποία χρήζει πλέον ποινικής διερεύνησης, καθώς θεωρούμε ότι υφίσταται περίπτωση τέλεσης του αδικήματος της έκθεσης ασθενών σε κίνδυνο .
Λίγες ημέρες νωρίτερα η Πρόεδρος του Σωματείου μας είχε καταθέσει ως μάρτυρας και σε μηνυτήρια αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με τις συνθήκες λειτουργίας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, για ενδεχόμενη περίπτωση παράβασης καθήκοντος, θανατηφόρας έκθεσης και ανθρωποκτονίας εξ αμελείας δια παραλείψεως .

Ως εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χαλκίδας αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί. Δεν μείναμε και δεν μένουμε απαθείς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και ζητάμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα, καθώς είναι πλέον σαφές ότι με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί υπάρχει κίνδυνος για κάθε πολίτη που προσέρχεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για την παροχή βοήθειας και η ευθύνη προφανώς δεν ανήκει στους εργαζόμενους.
Το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη!

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι, το επόμενο διάστημα, να αξιοποιήσουμε κάθε μέσο πίεσης – διεκδίκησης, προκειμένου οι αρμόδιοι να λάβουν σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες μας και να μεριμνήσουν, άμεσα, για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του νέου Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Το ΔΣ