Με παρέμβαση του Σίμου Κεδίκογλου, κλιμάκιο του ΕΛ.ΓΑ. μεταβαίνει στην Εύβοια για αποτίμηση των ζημιών σε ελαιόδεντρα από τον ισχυρό παγετό του 2022

σιμος κεδικογλου eviathema

Σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΛ.Γ.Α. τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, προκειμένου να επιχειρήσει τις πρώτες επισημάνσεις των καταστρεπτικών συνεπειών στο φυτικό κεφάλαιο που προκλήθηκαν από τον ισχυρό παγετό τους χειμερινούς μήνες.

Οι ελεγκτές του Οργανισμού ανταποκρίθηκαν άμεσα κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου ο οποίος εκτιμώντας την κατάσταση που επικρατεί, κίνησε ταχύτατα τις διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα του ΕΛ.ΓΑ. θα αποτιμήσει τις ζημιές που υπέστησαν τα ελαιόδεντρα στις Τοπικές Κοινότητες Βουτά, Μονοκαρυάς και Καμαρίων λόγω του έντονου παγετού τον χειμώνα του 2022. Σύμφωνα με τους προέδρους των Τ.Κ. κ. Αντώνη Βάκο, κ. Καλούδα Καπόλο και κ. Κων. Αγγελόπουλο αντίστοιχα, στα ελαιόδεντρα αυτά παρατηρείται ξήρανση κλάδων-βραχιόνων και σχίσιμο φλοιού με συνέπεια τη μηδενική ανθοφορία και παραγωγή.