Παρέμβαση Θανάση Ζεμπίλη στη Βουλή για ΔΙΕΚ Αγροτικής Ανάπτυξης και Δ.Σ.Ε. στην Ιστιαία, εσπερινό ΕΠΑΛ στο Μαντούδι και στοχευμένες δράσεις για την ανάσχεση της ανεργίας στη Β. Εύβοια (video).

ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΕΜΠΙΛΗΣ

Στην τεράστια οικολογική καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας και την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να σταθούν στα πόδια τους, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, κατά την τοποθέτησή του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, με θέμα την «ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων».

Ο Βουλευτής Ευβοίας απευθυνόμενος προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, ζήτησε στοχευμένες δράσεις κατάρτισης του εργατικού δυναμικού της περιοχής, ώστε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες μίας νέας αγοράς εργασίας. «Οφείλουμε να προωθήσουμε και να υποστηρίξουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, προκειμένου η Βόρεια Εύβοια να γίνει και πάλι ένας όμορφος και εύφορος τόπος με ακόμα πιο ισχυρό παραγωγικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα», είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Ζεμπίλης. Επιπλέον, ο Βουλευτής Ευβοίας υπογράμμισε ότι ο ΟΑΕΔ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στη Βόρεια Εύβοια, δείχνοντας ένα ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο και βοηθώντας τους ανθρώπους, και ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τις δεσμεύσεις του Οργανισμού για τις πρωτοβουλίες ανάσχεσης της ανεργίας και  προώθησης της απασχόλησης, καθώς ήδη παρατηρείται το φαινόμενο της εσωτερικής μετανάστευσης. «Η ζωή των συγκεκριμένων ανθρώπων ήταν άμεσα συνδεδεμένη με το δάσος και οφείλουμε να βρούμε τρόπους να αποκαταστήσουμε το χαμένο εισόδημα», ανέφερε ο Βουλευτής.

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιο Βούτσινο, να εξετάσουν την δυνατότητα  ίδρυσης Εκπαιδευτικής Μονάδας Κατάρτισης (Δημόσιο ΙΕΚ) των Αγροτών, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών, την βελτίωση των προϊόντων και την αύξηση της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματός τους. «Θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του κληροδοτήματος Τασούλα στην πόλη της Ιστιαίας, το οποίο έχει συσταθεί για αυτόν τον σκοπό», υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας. Ακόμη, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε από τον κ. Βούτσινο να προχωρήσει γρήγορα από το Υπουργείο Παιδείας η τελική έγκριση για την ίδρυση Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) στο Μαντούδι, καθώς και η ίδρυση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ιστιαία, που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. «Πρόκειται για αιτήματα που πρέπει να τα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να καρποφορήσει η κυβερνητική προσπάθεια για την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση της περιοχής», ανέφερε ο Βουλευτής.

Τέλος, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στην ολοκληρωμένη πρόταση της ΟΧΕ και την ένταξη της Βόρειας Εύβοιας στο ανώτατο καθεστώς επιδοτήσεων στον νέο επενδυτικό νόμο. Όπως ανέφερε, «με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο έχει δρομολογηθεί η προετοιμασία για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, στο Περιφερειακό Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, μια ολοκληρωμένη ΟΧΕ, προκειμένου να υπάρξει μια ολιστική πρόταση παραγωγικής ανασυγκρότησης για την περιοχή. Η ΟΧΕ θα εστιάζει στην καινοτομία, στην ήπιας μορφής ανάπτυξη, θα αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες και θα προωθεί την κοινωνική συνοχή. Επίσης, θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις δημόσιες υποδομές, αλλά και στην κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων. Προς την κατεύθυνση αυτή κατατείνει και η κυβερνητική δέσμευση για την ένταξη της Β. Εύβοιας στο ανώτατο καθεστώς επιδοτήσεων με τον νέο επενδυτικό νόμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτης, όσο και ο Γενικός Γραμματέας κ. Βούτσινος δεσμεύτηκαν για την τήρηση των μέτρων στήριξης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε απόσπασμα της τοποθέτησης στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα</strong