Ψαχνά Ευβοίας – Ρεπορταζ του eviathema.gr: Πως κύλησε η πρώτη θεία λειτουργία στους Ιερούς Ναούς

DSC 0078

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στους Ιερούς Ναούς όλης της Ελλάδας. Το eviathema.gr βρέθηκε και στις 3 ενορίες της Πόλης των Ψαχνών ώστε να διαπιστώσει αν κύλισαν όλα ομαλά. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες η διαρρύθμιση των καθισμάτων εντός των Ιερών Ναών είναι τέτοια ώστε να τηρείτε η απαραίτητη απόσταση μεταξύ των πιστών.

Δήμαρχοι Εύβοιας: Τι δήλωσαν στα πόθεν έσχες τους

“Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που συστάθηκαν για την πραγματοποίηση της θείας λειτουργίας” δήλωσε στο eviathema.gr ο π. Νικόλαος Δανέλης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου. “Εντός του Ιερού Ναού υπήρχαν μόλις 30 άτομα, ενώ στον εξωτερικό χώρο βρίσκονταν γύρω στα 100.”

Κάπως έτσι κύλισαν και τα πράγματα στον Ιερό Ναό Μεταμορφόσεως του Σωτήρως στην Κεντρική Πλατεία, “Εντός του Ναού, επιτρέψαμε την παραμονή σε μόλις 15 άτομα” δήλωσε στο eviathema.gr ο π. Εμμανουήλ Νταλαρής, εφημέριος του Ναού, ενώ πρόσθεσε ότι εξωτερικά του Ναού, βρίσκονταν μόλις περίπου 120.

“Πρέπεο ο κόσμος να έρθει πιο κοντά στον Θεο”, δήλωσε φανερά προβληματισμένος ο π. Στυλιανός Σωτηρόπουλος, εφημέριος του Ιερού Ναού της Παναγίας. “Εντός του Ναού ήταν μόλις 20 άτομα και εξωτερικά γύρω στα 150, τειρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Μίλησε και ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, αφού εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου στο eviathema.gr λέγοντας ότι “Όλη διαδικασία της θείας λειτουργίας κύλισε ομαλά, χωρίς απρόοπτα. Ο Δήμος έκανε όλο αυτό το διάστημα τις απαραίτητες απολυμάνσεις και στους τρεις ναούς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ιερείς και τους επιτρόπους για όλη την υπευθυνότητα που έδειξαν αυτό το διάστημα και την σημερινή ημέρα καθώς και όλους τους Τοπικούς Προέδρους, που ήταν δίπλα σε αυτό όλο αυτό το δύσκολο χρονικό διάστημα”

Είναι πάντως πολύ περίεργο, που ενώ την περίοδο του Κορονοϊού, μεγάλο ποσοστό του κόσμου έκανε παράπονα για το κλείσιμο των ιερών ναών και σήμερα στην πρώτη θεία λειτουργία να είναι πάρα πολύ λίγοι αυτοί που συμμετείχαν. Αφού μια ενορία μπορεί να έχει και 2500 ενορίτες, τα 100 ή τα 150 άτομα είναι ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό.

DSC 0077 DSC 0078

DSC 0079 DSC 0080

DSC 0082 DSC 0081

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουτράκι: Βίντεο που συγκλονίζουν – Ανάσυρση των σορών των τεσσάρων ανδρών από το γερμανικό καταφύγιο

Αύριο το πρωί μην χάσετε την εκπομπή Επιλογές στην ΕΡΤ1 – Καλεσμένος ο Λευτέρης Ραβιόλος

Σοβαρό τροχαίο για την ηθοποιό της σειράς «8 λέξεις» Ευτυχία Μελή – Η συγκλονιστική ανάρτηση