in

Σε Διδακτικές και εκπαιδευτική εκδρομή το Γενικό Λύκειο Ψαχνών

Διδακτικές και εκπαιδευτική εκδρομή το Γενικό Λύκειο Ψαχνών

Τρείς προγραμματισμένες επισκέψεις ( δυο Διδακτικές και μία Εκπαιδευτική) πραγματοποίησε το Γενικό Λύκειο Ψαχνών την Τετάρτη 22/12 .

Συγκεκριμένα μαθητές της Α΄ Λυκείου επισκέφθηκαν το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή) όπου με την βοήθεια Ξεναγών ενημερώθηκαν εκτενώς για τα ιστορικά εκθέματα που υπάρχουν και αφορούν την σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Μετά την αναλυτική ενημέρωση και την επεξήγηση αποριών, μετέβησαν και περιηγήθηκαν στον εξωτερικό χώρο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, όπου μετά από σύντομα γεύμα επέστρεψαν αργά το μεσημέρι.

Διδακτικές και εκπαιδευτική εκδρομή το Γενικό Λύκειο Ψαχνών Διδακτικές και εκπαιδευτική εκδρομή το Γενικό Λύκειο Ψαχνών Διδακτικές και εκπαιδευτική εκδρομή το Γενικό Λύκειο Ψαχνών Διδακτικές και εκπαιδευτική εκδρομή το Γενικό Λύκειο Ψαχνών

Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου επισκέφτηκαν το Μουσείο Ηρακλειδών στην περιοχή του Θησείου, όπου αφού χωρίστηκαν σε ομάδες παρακολούθησαν συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούσαν τα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες.

Ποιο συγκεκριμένα παρακολούθησαν τα ακόλουθα προγράμματα:

ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Μερικές από τις κύριες συνιστώσες της κοινής αντίληψης για το άπειρο είναι η ιδέα του ατελεύτητου, του απεριόριστου και του ασύλληπτου, ενώ παραμένει ερωτηματικό το άπειρο του χρόνου και του χώρου. Στόχος της θεματικής αυτής ενότητας είναι η ανάδειξη της πορείας της ανθρώπινης σκέψης στην προσέγγιση της ιδέας του
απείρου καθώς και του ορίου ως νοητικού εργαλείου τιθάσευσης του απείρου. Πώς οι καλλιτέχνες απεικονίζουν το άπειρο; Πώς το χειρίζονται οι μαθηματικοί;

ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ
Ο Ιταλός μαθηματικός, αστρονόμος και φυσικός φιλόσοφος Γαλιλαίος (1564 – 1642) αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες στην ιστορία της επιστήμης. Όλες οι παρατηρήσεις που πραγματοποίησε με το τηλεσκόπιο άλλαξαν δραματικά την εικόνα που είχαν οι άνθρωποι για τον κόσμο. Οι μαθητές θα γνωρίσουν τον άνθρωπο που αμφισβήτησε έντονα την Αριστοτελική φυσική φιλοσοφία της εποχής του και πρότεινε διαφορετικό τρόπο εξήγησης των φυσικών φαινομένων.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων, περιηγήθηκαν στο χώρο της παλαιάς Αθήνας, στην περιοχή του Θησείου και αργά το απόγευμα επέστρεψαν.

Διδακτικές και εκπαιδευτική εκδρομή το Γενικό Λύκειο Ψαχνών Διδακτικές και εκπαιδευτική εκδρομή το Γενικό Λύκειο Ψαχνών Διδακτικές και εκπαιδευτική εκδρομή το Γενικό Λύκειο Ψαχνών Διδακτικές και εκπαιδευτική εκδρομή το Γενικό Λύκειο Ψαχνών

Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου στα πλαίσια των ιστορικών αναζητήσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και με βάση τα ιστορικά κείμενα που διδάσκονται, πραγματοποίησαν ημερήσια Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην περιοχή της Μακρυνίτσας – Άνω Βόλου αλλά και στην πόλη του Βόλου.

Έχοντας ενημερωθεί για την συνεισφορά στα οικονομικά του Αγώνα από τους κατοίκους της περιοχής και το ιστορικό ρόλο που διαδραμάτισε το λιμάνι του Βόλου στην όλη προσπάθεια, ξεναγήθηκαν εκ του σύνεγγυς σε όσα είχαν μελετήσει εκ των προτέρων σε θεωρητικό πλαίσιο. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και να μελετήσουν την έντονη και χαρακτηριστική Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και τις ιδιαιτερότητες που την χαρακτηρίζουν.

Μετά από το γεύμα, οι μαθητές επισκέφθηκαν την πόλη του Βόλου, μελετώντας μέσα από περιήγηση την σύγχρονη οικιστική μορφή της και τις ιδιαιτερότητες αυτής. Επέστρεψαν δε, αργά το βράδυ.

Διδακτικές και εκπαιδευτική εκδρομή το Γενικό Λύκειο Ψαχνών

Διαβάστε Επίσης:

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr

Written by Eviathema.gr

Η ηλεκτρονική εφημερίδα https://www.eviathema.gr δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019 από τον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη. Δημοσιεύονται καθημερινά αποκλειστικά Ρεπορτάζ και ειδήσεις από όλες τις περιοχές της Εύβοιας Αστυνομικά, Κοινωνικά, Αθλητικά, Πολιτικά, Συντεύξεις κα. Η eviathema.gr είναι εγγεγραμένο μέλος του emedia ενώ Ρεπορτάζ της έχουν παρουσιαστεί από ιστοσελίδες ενημέρωσης όπως το Protothema.gr, το newsit.gr, το in.gr, το zougla.gr, το iefimerida.gr καθώς και δελτία ειδήσεων και εκπομπές των Ant1, Mega, Star, Skai.

Υπάρχει πρόστιμο για όποιον οδηγεί αργά;

Τραγωδία: Ξεκληρίστηκε οικογένεια ιερέα από κορωνοϊό – Πέθαναν ο παπάς, η πρεσβυτέρα και τα πεθερικά του