Σίμος Κεδίκογλου: «Είμαι Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά πρώτα και κύρια είμαι βουλευτής Ευβοίας»

Σίμος Κεδίκογλου: «Έχουμε διπλή αποστολή. Να υλοποιήσουμε το σχέδιο ανακούφισης των πυρόπληκτων και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας».

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ EVIATHEMA 2

«Είμαι Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά πρώτα και κύρια είμαι βουλευτής Ευβοίας» επεσήμανε ο κ. Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, απαντώντας στο ερώτημα, πώς θα βοηθήσει τους πυρόπληκτους στον τόπο καταγωγής του, τη Βόρεια Εύβοια, όπως, φυσικά, και τις άλλες πληττόμενες περιοχές.

Στόχος τους, όπως υπογράμμισε, είναι να προλάβουν να ολοκληρώσουν τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, για να αντιμετωπιστούν έντονα καιρικά φαινόμενα. «Η αγωνία των συμπατριωτών μου-είπε- είναι τι θα γίνει με τις βροχές. Συνεπώς, επείγουσα ανάγκη είναι να υλοποιηθούν οι μελέτες.

Θέλω με την ευκαιρία και μέσα από τη συχνότητά σας να ευχαριστήσω τους καθηγητές των Πανεπιστημίων κ.κ Βάρρα, Εμμανουηλίδη και Παυλίδη, που ανέλαβαν την εκπόνηση μελετών, τις οποίες ολοκλήρωσαν σε χρόνο ρεκόρ, προσφέροντας αμισθί τη βοήθειά τους. Τώρα, επείγει να ξεκινήσουν στοχευμένα έργα σε κομβικές θέσεις για να απομακρυνθεί κάθε πλημμυρικό ενδεχόμενο».

Όσον αφορά στο γενικότερο σχέδιο στήριξης των πυρόπλητκων ο κ. Κεδίκογλου, απάντησε, ότι η αποστολή που έχουν είναι διπλή, επισημαίνοντας- παράλληλα- ότι δύο είναι οι άξονες που κινούνται. Ο πρώτος είναι η επιβίωση, τα μέτρα ανακούφισης και στήριξης των πληγέντων μεταξύ των οποίων είναι επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που μπορεί να μην καταστράφηκε η εγκατάστασή τους ή ο εξοπλισμός τους από την πυρκαγιά, όπως είναι ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ωστόσο, χάνουν τη φετινή σεζόν.

Πρόκειται για μία σειρά άμεσων μέτρων στήριξης, που είναι υπό την εποπτεία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, ενώ υπάρχει-όπως τόνισε- και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, που έχει αναλάβει ο κ. Σταύρος Μπένος.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Είναι μία δέσμη μέτρων, τα οποία βελτιώνουμε, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Έχουμε μία συνολική καταστροφή της τοπικής οικονομίας και όχι μόνο, καθώς συνέπειες έχουν υποστεί και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται για παράδειγμα στη Χαλκίδα, όπως είναι η περίπτωση εταιρείας, που είχε εγκαταστήσει μεγάλα συστήματα κλιματισμού σε δύο ξενοδοχεία, τα οποία κάηκαν στη Βόρεια Εύβοια και δεν έχουν πληρωθεί.

Αναζητάμε λύσεις για όλες τις περιπτώσεις , συζητάμε για το πώς μπορούν να αποζημιωθούν οι παράπλευρες απώλειες, γιατί δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη».

Ψαχνά: Διακοπή νερού από νωρίς το πρωί – Έπεσαν δέντρα και προκάλεσαν βλάβη [ΦΩΤΟ]

EKTAKTO – Εύβοια: Έντονη βροχόπτωση στο Μαντούδι – Έπεσαν βράχια στο Δερβένι

«Ντύνεται» αθλητικά με graffiti το Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας – Μια πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Νέας Γενιάς

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αλιβέρι: Μπάχαλο με παρέμβαση της αντιπολίτευσης για το σχολείο του Αϊ Γιάννη – Τα έκαναν μαντάρα για μια ταμπέλα – Κίνηση ματ από το τοπικό συμβούλιο ανατρέπει πάλι τα δεδομένα

Άγριο κράξιμο σε εκπροσώπους του Επιμελητηρίου στην Βόρεια Εύβοια – “Εμείς καιγόμασταν και εσείς κάνατε διακοπές στην Σκύρο” – Δεν ήξεραν από που να φύγουν Μώρος και Μαραγκός

Δήμος Κύμης – Αλιβερίου: Το φαινόμενο οικονομικής κακοδιαχείρισης Δημαρχίας Δημήτρη Θωμά – Σε λίγες μέρες ξεκινά η επίμαχη δίκη – Αποκλειστικά έγγραφα που καίνε τον πρώην δήμαρχο και προέδρους

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι