in ,

Σοφία Νικολάου: Και επίσημα υποψήφια βουλευτής στην Εύβοια στις επόμενες εκλογές – Δήλωσε παραίτηση από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής

Σοφία Νικολάου: Και επίσημα υποψήφια βουλευτής στην Εύβοια

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στις θέσεις των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης. Ποιοι αποχωρούν. Όλα τα νέα πρόσωπα.

Την προώθηση των κυβερνητικών προτεραιοτήτων, ειδικά αυτών που αφορούν στην εργασία, στην προστασία των δασών, στην παρακολούθηση διεθνών τάσεων για την χάραξη δημόσιων πολιτικών προσπαθεί να επιτύχει η κυβέρνηση και με ανακοίνωσή του, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε τις αλλαγές σε 13 θέσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της κυβέρνησης.

Μια από τις ηχηρές αλλαγές είναι και αυτή της Σοφίας Νικολάου από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής η οποία σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες είναι πλέον και επίσημα υποψήφια Βουλευτής για τον Νομό Ευβοίας.

Η ίδια δήλωσε μεταξύ άλλων: “2,5 χρόνια δώσαμε μάχες για να κάνουμε τις φυλακές βιώσιμες, για να επαναφέρουμε την τάξη και την ασφάλεια, για να μπορούν σωφρονιστικοί υπάλληλοι και εξωτερικοί φρουροί να κάνουν τη δουλειά τους αλλά και να μπορούν οι κρατούμενοι που το επιθυμούν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. …Είμαι πολύ περήφανη για ένα έργο που έγινε με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια….Η απόφασή μου να πολιτευτώ στις επόμενες εθνικές εκλογές με αναγκάζει να παραιτηθώ από τη θέση της Γενικής Γραμματέως. Εύχομαι στον Κώστα Παπαθανασίου καλή δουλειά και να συνεχίσει την προσπάθεια που έχει γίνει αυτά τα 2,5 χρόνια. “

Οι νέοι και απερχόμενοι Γραμματείς:

-Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής: Ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου στη θέση της Σοφίας Νικολάου

-Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης: Η Ολυμπία Αναστασοπούλου στη θέση της Βίκυς Λοΐζου

-Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης: Ο Δημήτρης Γαλαμάτης στη θέση του Γιάννη Μαστρογεωργίου

-Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας: Ο Εμμανουήλ Μαστρομανώλης στη θέση της Αθηνάς Καλύβα

-Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας: Η Ειρήνη Αγαπηδάκη στη θέση του Παναγιώτη Πρεζεράκου

-Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων: Ο Πέτρος Βαρελίδης στη θέση του Κωνσταντίνου Αραβώση

-Γενική Γραμματεία Δασών (νέα): Κωνσταντίνος Αραβώσης

-Γενική Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων (υποσύνολο της υφιστάμενης ΓΓ Εργασίας): Άννα Στρατινάκη

-Γενική Γραμματεία Ενίσχυσης της Απασχόλησης (υποσύνολο της υφιστάμενης ΓΓ Εργασίας): Ελένη Γιώτη

-Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων: Ο Ηρακλής Μοσκώφ στη θέση της Ειρήνης Αγαπηδάκη

-Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους: Η Μαριαλένα Αθανασοπούλου στη θέση του Φώτη Κουρμούση

-Ειδική Γραμματεία Προοπτικής Διερεύνησης (νέα): Γιάννης Μαστρογεωργίου

-Ειδική Γραμματεία Δημοσιονομικών Ελέγχων (νέα): Παναγιώτης Αλεξόπουλος

Η Ειδική Γραμματεία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Κυβερνητικού Έργου ενσωματώνεται στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Πέρα από την πρώθηση των κυβερνητικών προτεραιοτήτων στην οποία δίνεται έμφαση, κάποιες από τις αλλαγές πραγματοποιούνται επειδή νυν Γενικοί Γραμματείς έχουν εκφράσει την επιθυμία να πολιτευθούν, αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση.

Συγκεκριμένα:

– Με τη δομική αλλαγή των Γραμματειών στο Υπουργείο Εργασίας, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην καλύτερη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης γι΄αυτό το σκοπό σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ,. Παράλληλα οι αλλαγές έχουν στόχο και στην πιο αποτελεσματική προστασία της εργασίας στο νέο εργασιακό περιβάλλον που δημιουργείται, λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων.

– Η δημιουργία αναβαθμισμένης ΓΓ Δασών με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Αποκεντρωμένη, στην Κεντρική Διοίκηση δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος.

– Η δημιουργία Ειδικής Γραμματείας Προοπτικής Διερεύνησης στη Γ.Γ. της Κυβέρνησης, σε στενή συνεργασία με τον Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη θα συμβάλλει στην πιο στενή παρακολούθηση των διεθνών τάσεων και στην χάραξη αντίστοιχων πολιτικών σε μακροπρόθεσμη βάση.

– Η αλλαγή στο Υπουργείο Υγείας υπηρετεί τον σχεδιασμό των νέων δημόσιων πολιτικών υγείας και συγκεκριμένα το νέο ΕΣΥ με έμφαση στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Ο μέχρι σήμερα ΓΓ Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος όπως και ο ΕΓ Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης παραμένουν στη διάθεση της κυβέρνησης για αξιοποίησή τους σε άλλες δημόσιες θέσεις.

– Οι μέχρι σήμερα Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα και η ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βίκυ Λοϊζου αντικαθίστανται προκειμένου να πολιτευθούν, όπως έχουν εκφράσει την επιθυμία.

– Με την ολοκλήρωση της βασικής αποστολής της που ήταν η τεχνική ανάπτυξη και εγκατάσταση του ΜΑΖΙ, του πληροφοριακού συστήματος που παρακολουθεί την υλοποιηση του κυβερνητικού έργου, οι αρμοδιότητες της Ειδικής Γραμματείας μαζί με το πληροφοριακό σύστημα μεταφέρονται πλέον οριστικά στη ΓΓ συντονισμού.

Ο ειδικός γραμματέας Παναγιώτης Αλεξόπουλος αναλαμβάνει επιτελική θέση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στους δημοσιονομικούς ελέγχους.

Διαβάστε Επίσης:

Γίνεται μέλος στην επίσημη κοινότητα του eviathema.gr στο Σοφία Νικολάου: Και επίσημα υποψήφια βουλευτής στην Εύβοια για άμεση ενημέρωση

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι του eviathema.gr στο Σοφία Νικολάου: Και επίσημα υποψήφια βουλευτής στην Εύβοια για αποκλειστικά Βίντεο Ρεπορτάζ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.</

Written by Eviathema.gr

Η ηλεκτρονική εφημερίδα https://www.eviathema.gr δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019 από τον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη. Δημοσιεύονται καθημερινά αποκλειστικά Ρεπορτάζ και ειδήσεις από όλες τις περιοχές της Εύβοιας Αστυνομικά, Κοινωνικά, Αθλητικά, Πολιτικά, Συντεύξεις κα. Η eviathema.gr είναι εγγεγραμένο μέλος του emedia ενώ Ρεπορτάζ της έχουν παρουσιαστεί από ιστοσελίδες ενημέρωσης όπως το Protothema.gr, το newsit.gr, το in.gr, το zougla.gr, το iefimerida.gr καθώς και δελτία ειδήσεων και εκπομπές των Ant1, Mega, Star, Skai.

Νέος συναγερμός για τις ηλεκτρονικές απάτες -Τα απατηλά sms και e-mail με τα οποία κλέβουν

Εύβοια: Σοβαρό επεισόδιο στην Έξω Παναγίτσα – Συλλήψεις από ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ