Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων: Νεότερες εξελίξεις στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Χαλκιδέων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝΔΗΜΟΥΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Δελτίο τύπου εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων σχετικά με τις Νεότερες εξελίξεις στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Χαλκιδέων.

Μετά τις αντιδράσεις μας (Σωματείου και ΠΟΕ-ΟΤΑ), που προηγήθηκαν, όταν δημοσιεύθηκε η πρόταση της Δήμαρχου Χαλκιδέων κ. Βάκα στην Γενική Συνέλευση του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας για εγκατάσταση Κινητής Μ.Ε.Α. και την καθολική κατακραυγή που επακολούθησε, από Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και από Συλλογικούς Φορείς (Σύλλογοι κάτοικων κλπ) η Δήμαρχος Χαλκιδέων δήλωσε, δια του τοπικού ηλεκτρονικού τύπου, ότι:

<<Η Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους για την πρόταση προσωρινής εγκατάστασης κινητού εξοπλισμού επεξεργασίας απορριμμάτων στη θέση Αλιβέρι Δοκού (δίπλα από το Ενωσιακό γήπεδο), η οποία, κατόπιν των αντιδράσεων των κατοίκων των κοντινών περιοχών, δεν θα προταθεί προς τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φ.Ο.Δ.Σ.Α.) Στερεάς Ελλάδας>>

Παρέλειψε βέβαια η Δήμαρχος να αναφέρει ότι υπήρξαν πρώτιστα οι αντιδράσεις με τα Δελτία Τύπου της ΠΟΕ -ΟΤΑ στις 28 Μαρτίου 2022 και του Σωματείου των Εργαζομένων στις 30 Μαρτίου που κατήγγειλαν την ήδη υποβληθείσα πρόταση από τη Δήμαρχο στις 9 Φεβρουαρίου στην Γενική Συνέλευση του Φο.Δ.Σ.Α. (ΑΔΑ: Ψ4Α84653Σ5-Η3Κ) σελ. 6 έως 8. Επιπρόσθετα η με αρ.πρωτ. 810/11 Απριλίου 2022 επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδος Ανώνυμη Εταιρεία των ΟΤΑ “Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδος Α.Ε.” έριξε και την τελευταία μάσκα που επιχειρούσε να φορέσει η Δημοτική Αρχή στις μεθοδεύσεις της.

Κατόπιν αυτής της υπαναχώρησης της Δημάρχου, την οποία αναμένουμε να υποβληθεί και εγγράφως στο αρμόδιο όργανο (Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε.), το Προεδρείο του Σωματείου νιώθει δικαιωμένο για τον αγώνα που έκανε και δηλώνει ότι ανταποκρίθηκε στο ρόλο του ως συνδικαλιστικό όργανο και ως ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας.

Χαλκίδα 18 Απριλίου 2022

Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γραμματέας

ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ                                                      ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Διαβάστε Επίσης

Εύβοια: Μαφιόζικη επίθεση στο Βασιλικό – «Γάζωσαν» τα αυτοκίνητα αστυνομικού και της συζύγου του τα ξημερώματα [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Σοβαρό τροχαίο στον Μύτικα – Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε χαντάκι [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Εύβοια: Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος στα Ψαχνά [ΦΩΤΟ]

Γίνετε μέλη στην επίσημη κοινότητα viber του eviathema.gr για να μην χάνετε είδηση!