Στους εορτασμούς για την Κοίμηση της Θεοτόκου στην Εύβοια η Σοφία Νικολάου

nikolaou

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου, που εορτάζεται σε κλίμα κατάνυξης και στην Εύβοια, βρέθηκε η Σοφία Νικολάου.

Η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Εύβοιας, συμμετείχε την παραμονή της εορτής στην παραδοσιακή λιτανεία που γίνεται στην Ιερά Μονή Γοργοϋπήκοου στα Ψαχνά ενώ ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου πήγε στο χωριό Οξύλιθος για τη θεία λειτουργία και τα παραδοσιακά έθιμα με τα οποία τιμάται το πρόσωπο της Παναγίας.

Πλήθος πιστών, ντόπιων κι επισκεπτών βρέθηκαν στο εκπληκτικό εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Η κ. Νικολάου συνομίλησε με πιστούς που βρέθηκαν στον Οξύλιθο και τους Καλημεριάνους για το παραδοσιακό έθιμο με τα καζάνια με το “στιφάδο της Παναγίας”, ένα έθιμο που διατηρείται ανά τους αιώνες.

Με αφορμή τη σημερινή γιορτή η υποψήφια βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα γιορτάζει η Παναγία μας, η Μητέρα του Χριστού, η Μητέρα όλων των ανθρώπων. Στο Πρόσωπο της Θεοτόκου συμβολίζεται η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η βαθιά πίστη στην Ορθοδοξία, το κυρίαρχο συναίσθημα της Μητέρας που αγκαλιάζει τους πάντες. Χρόνια Πολλά σε όλους.

WhatsApp Image 2022 08 15 at 14.24.54

WhatsApp Image 2022 08 15 at 14.25.12

WhatsApp Image 2022 08 15 at 14.25.49