Σύλληψη ψαροντουφεκά στα Λιχαδονήσια – Καταγγέλλει για αδικαιολόγητη σύλληψη το Λιμεναρχείο Αιδηψού ο Γιώργος Ταυρής

ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Σύμφωνα με το Λιμενικό όπως δημοσίευσε νωρίτερα το eviathema.gr, το πρωί της Δευτέρας, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., συνέλαβε έναν άνδρα που όπως αναφέρθηκε διενεργούσε παράνομη αλιεία στα Λιχαδονήσια καθώς επίσης και για παράβαση των διατάξεων 169 ”Απείθεια” και 361 ”Εξύβριση” του Π.Κ. [Δείτε εδώ]

Ο άνδρας που συνελήφθη ήταν ο Γιώργος Ταυρής, από τα Ψαχνά, ο οποίος αφού είχε διαγνωσθεί με την νόσο των δυτών, πλέον κινείται με πατερίτσες καθώς υπάρχει πρόβλημα στην κινητηκότητα των κάτω άκρων. Βλέποντας την ανάρτηση στο eviathema.gr σχετικά με το περιστατικό στην Βόρεια Εύβοια επικοινώνησε μαζί μας και ανέφερε το περιστατικό ως έχει!

“Είμαι ένας άνθρωπος με κινητικά προβλήματα από βαριά νόσο των δυτών. Για να μπορώ να στέκομαι όρθιος χρησιμοποιώ πατερίτσες. Η φυσικοθεραπεία που πρέπει να κάνω είναι να κολυμπάω και να κάνω κατάδυση μέχρι τα 5 μέτρα με καθαρό οξυγώνο για να ηρεμώ από τις κράμπες σε όλο μου το σώμα.

Με βρήκαν για παράνομη αλιεία. Για να υπάρχει θα πρέπει να βρεθούν αλιεύματα, αλιευτικά εργαλεία( ψαροντούφεκο) στην συγκεκριμένη περίπτωση και φακός. Γιατί το λιμεναρχείο όπως συνήθως κάνει δεν ανάρτησε τα κατασχεθέντα;

Γιατί το λιμεναρχείο που συνήθως καυχιέται δεν ανάρτησε τα αλιεύματα από την παράνομη αλιεία; Ο λόγος είναι απλός διότι δεν υπάρχει τίποτα ! Αν υπάρχει ας μας τα δείξουν.

Το περιστατικό έγινε ως εξής. Ενώ κολυμπούσα σε επιφάνεια  30 μέτρων από την στεριά, ήρθε ένα σκάφος δίπλα μου χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας. Κάποιος από εκεί έφεγγε στα μάτια μου ένα προβολέα ! Του είπα πρόσεχε θα με χτυπήσεις ! Τότε πήδηξε κάποιος από αυτούς στο νερό και βρίζοντας με με βίαιο τρόπο και χτυπήματα με τράβηξε στο σκάφος !

Με ανέβασαν τραβώντας με πάνω σε αυτό! Τους είπα τι θέλετε και ποιοι είστε;

Μου λένε κάνεις κατάδυση και δεν την έχεις δηλώσει. Τους απαντάω, απλά κολυμπάω και δεν έχω ούτε μάσκα, ούτε φακό. Χρησιμοποιώ φιάλη οξυγόνου και το τζάκετ να με κρατάει στην επιφάνεια.

Τότε τους ζήτησα να με αφήσουν έξω στο αντίσχοινο αλλά μάταια. Μου είπαν ότι θα με πάνε στην Στυλίδα και να έρθει κάποιος να με πάρει από εκεί και ότι θα δηλώσουν ότι μου έκαναν έρευνα και διάσωση.

Κατέληξα στο Λιμεναρχείο Αιδηψού. Κατά την διάρκεια της μεταφοράς του είπα αρκετές φορές να ανάψουν τα φώτα του σκάφους γιατί είναι επικίνδυνο, κάτι που δεν έκαναν ποτέ. Με χλέβαζαν και γελούσαν και μου έλεγαν, ποιος θα σε πιστέψει ότι δεν ανάβουμε τα φώτα;

Με έβγαλαν από το σκάφος, με έβαλαν στην καρότσα ενός αγροτικού μα με μεταφέρουν στο Λιμεναρχείο.

Μετά από έντονη διαμαρτυρία με άφησαν να καλέσω το 108, την Άμεση Δράση του Λιμενικού, όπου τους ανέφερα το περιστατικό και κάποιος λιμενικός τότε μου πήρε με την βία το τηλέφωνο από τα χέρια.

Από τις 05.00 τα ξημερώματα τους ζητούσα να μου φέρουν ρούχα και έφτασε 11.00 το πρωί για να μου πουν ότι είμαι κρατούμενος για απήθια και εξύβριση. 

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω κάποιο άγνωστο Λιμενικό, ο οποίος ήρθε στο Λιμεναρχείο, χωρίς να έχει υπηρεσία και όταν με είδε σχεδόν γυμνό, με μια μικρή πετσέτα, έτρεξε σπίτι του και μου έφερε ρούχα.

Άμεσα θα καταφύγω σε μηνήσεις εναντίον των λιμενικών που ψεύδονται και εναντίον του Λιμενάρχη Δανίκα που έστησαν όλη αυτήν την υπόθεση εναντίον μου”