Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας: “Η φωτιά που ξέσπασε έξω από το Νοσοκομείο αναδεικνύει τις τραγικές ευθύνες της Πολιτείας.”

ΦΩΤΙΑ ΝΟΣΟΚΟΕΜΙΟ3

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας, σχετικά με την φωτιά που ξέσπασε σε σημείο κοντά στο Νοσοκομείο

Η φωτιά που ξέσπασε έξω από το Νοσοκομείο αναδεικνύει τις τραγικές ευθύνες της Πολιτείας. Φωτιά η οποία έκαιγε σε χαμηλή βλάστηση και κατέκαψε μεγάλη έκταση, ενώ έβαλε σε κίνδυνο και το ίδιο το νοσοκομείο.

Ως Σύλλογος έχουμε επανειλημμένα επισημάνει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εντός και εκτός της περίφραξης του Νοσοκομείου, ξερόχορτα, ακαθάριστες περιοχές, έλλειψη πυροσβεστικών κρουνών εκτός νοσοκομείου και δεξαμενών για άμεση κατάσβεση.

Αυτά σε συνδυασμό με πληροφορίες για εμπρησμό, ακριβώς έξω από τον περιφραγμένο χώρο του μεγάλου κυλικείου και των ΤΕΠ, αναδεικνύουν την ανάγκη για άμεση πρόσληψη προσωπικού φύλαξης και όχι μείωση του, που σχεδιάζουν Κυβέρνηση- Διοίκηση. Ήδη το προσωπικό φύλαξης είναι λίγο για ένα τόσο μεγάλο νοσοκομείο και δεν επαρκεί να ελέγξει τους χώρους (εσωτερικούς – εξωτερικούς).

Να σταματήσει το χιλιοειπωμένο επιχείρημα της κλιματικής αλλαγής.

Κυβέρνηση – Περιφέρεια – Δήμος, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

 

Ως Συλλογος απαιτούμε τώρα:

α) Καθαρισμό και περιποίηση της περιοχής γύρω και εντός του Νοσοκομείου

β) Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού φύλαξης

γ) Εκπαίδευση προσωπικού με ασκήσεις ετοιμότητας – σχέδιο εκκένωσης.

 

Το ΔΣ