Συνάντηση με το προεδρείο του Σωματείου εργαζομένων του δήμου Χαλκιδέων είχε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης

ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Το μείζον ζήτημα που συζητήθηκε είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Χαλκίδα με τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα μέλη του προεδρείου, τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και ο χρόνος ζωής του ΧΥΤΑ έχει σχεδόν τελειώσει, δίχως να υπάρχει προγραμματισμός και σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τα μέλη του προεδρείου, το πρόβλημα της έλλειψης χώρου για τα απορρίμματα αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της Χαλκίδας αλλά και ολόκληρης της Εύβοιας. Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύτηκε ότι θα προβεί στον απαραίτητο κοινοβουλευτικό έλεγχο, ούτως ώστε ο αρμόδιος υπουργός να ενημερώσει εάν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για τη διαχείριση απορριμμάτων στη Χαλκίδα και την Εύβοια συνολικά.

Παράλληλα, ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών & υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκε για τα εκτεταμένα προβλήματα στη λειτουργία του μεγαλύτερου δήμου της Εύβοιας. Όπως υποστήριξε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, δυστυχώς η εικόνα της πόλης της Χαλκίδας δεν είναι καθόλου καλή, επισημαίνοντας πως η δημοτική αρχή όφειλε να έχει λάβει ήδη πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα δεκάδες προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες της Χαλκίδας.