Θανάσης Ζεμπίλης: Επιτέλους σε λειτουργία το Κ.Π.Ε. στη Λούτσα Διρφύων !

ΖΕΜΠΙΛΗΣ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ EVIATHEMA

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) στη Λούτσα του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων τίθεται επιτέλους σε λειτουργία, 7 χρόνια αφότου είχε υπογραφεί η σχετική σύμβαση για την δημιουργία του.

Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης με συχνές παρεμβάσεις του -τόσο στην πολιτική ηγεσία, όσο και σε στελέχη του αρμόδιου Υπουργείου Παιδείας- είχε ζητήσει την έγκαιρη και άρτια λειτουργία του Κέντρου, με πλήρη στελέχωση των θέσεων εκπαιδευτικών που προβλέπονται στον οργανισμό.

«Επιτέλους, το Κ.Π.Ε. Λούτσας ξεκινά να λειτουργεί. Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 7 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε, ώστε να λειτουργήσει. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η Εύβοια ήταν, μέχρι πρότινος, η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα της χώρας που δεν διέθετε Κ.Π.Ε.. Τώρα, θα προσπαθήσουμε, μέσω επαφών με την πολιτική ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου, να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του μέσω της κάλυψης όλων των θέσεων που προβλέπει το οργανόγραμμα», τόνισε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.), που ως θεσμός μετράνε πλέον σχεδόν τρεις δεκαετίες ζωής, αποτελούν αειφόρες δημόσιες εκπαιδευτικές δομές του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, με αντικείμενο την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την υποστήριξή της σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μέσω της δράσης των Κ.Π.Ε., αναπτύσσονται, προωθούνται και υλοποιούνται πρότυπες μέθοδοι εκπαίδευσης με γνώμονα τη διαφύλαξη του Περιβάλλοντος και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Το Κ.Π.Ε. στη Λούτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων ιδρύθηκε το 2014, μέσα σε ένα εξαιρετικά όμορφο φυσικό περιβάλλον στους πρόποδες του όρους Δίρφυς. Ως γνωστό η χλωρίδα και η πανίδα του όρου Δίρφυς είναι αρκετά πλούσια και σε μεγάλα υψόμετρα απαντώνται σπουδαία ελατοδάση, ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα απαντώνται καστανιές, δρυς, πλατάνια, πεύκα και διάφορα φυλλοβόλα.

Το συγκεκριμένο Κ.Π.Ε., έχει προταθεί να φέρει το όνομα της αείμνηστης εκπαιδευτικού «Θάλειας Καλαμπαλίκη». Η Θάλεια Καλαμπαλίκη ως εκπαιδευτικός και υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας υπηρέτησε την Εκπαίδευση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Η λειτουργία του Κ.Π.Ε., που αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αδιαμφισβήτητα θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, αλλά και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, καθώς θα οργανώνει ημερίδες, συναντήσεις ευαισθητοποίησης και πολυήμερα συνέδρια, που θα επισκέπτονται μαθητές, εκπαιδευτικοί αλλά και ενήλικες στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης από όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News