Θανάσης Ζεμπίλης προς Ν. Κεραμέως στη Βουλή(video): Να επισπευστεί η πλήρης λειτουργία του Συγκροτήματος Ευρίπου(ΕΚΠΑ) στα Ψαχνά

Θανάσης Ζεμπίλης Βουλευτής Ευβοίας

Στη συζήτηση του Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής, το οποίο ψηφίστηκε χθες βράδυ από 166 βουλευτές, ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης ,κατά την ομιλία του, απευθύνθηκε στην παρούσα Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως και έθεσε το ζήτημα των δύο υπό αναστολή τμημάτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στα Ψαχνά, ζητώντας να επισπευστεί η διαδικασία πιστοποίησής τους ώστε να επιτραπεί η πλήρης λειτουργία του Συγκροτήματος Ευρίπου.

Χαλκίδα Ευβοίας: Υπεράνθρωπες προσπάθειες των αστυνομικών να επαναφέρουν λιπόθυμο άτομο σε στάση λεωφορείου

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζεμπίλης, μεταξύ άλλων, ανέφερε στην κα Υπουργό τα εξής:

……«Και σε αυτό το πλαίσιο της αυτονομίας, Κυρία Υπουργέ, η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού, που διακρίθηκε πρόσφατα ανάμεσα στα 200 καλύτερα Ιδρύματα παγκοσμίως, ίδρυσε στη Εύβοια το Συγκρότημα του Ευρίπου, με τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα. Τα τμήματα αυτά επιλέχθηκαν με αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια και μετά από πολύμηνη μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να επισπευστεί και η διαδικασία πιστοποίησης των 2 υπό αναστολή τμημάτων, που θα επιτρέψει και την ολοκληρωμένη λειτουργία του Συγκροτήματος. Αποτελεί, άλλωστε, μια κυρίαρχη τάση, που την βλέπουμε τόσο στην Ευρώπη όσο και την Αμερική, μεγάλα και ισχυρά ιδρύματα να δημιουργούν δορυφορικές εγκαταστάσεις σε κοντινές περιοχές με στόχο την διεύρυνση των εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων».

Ο κ. Ζεμπίλης θεωρεί ότι είναι «Είναι υποχρέωση της πολιτείας να στηρίξει την χωροταξική αυτή διασπορά των κραταιών ιδρυμάτων για λόγους ανανέωσης, εξωστρέφειας και περιφερειακής ανάπτυξης, όπως συμβαίνει στις πιο εύρωστες οικονομίες του κόσμου. Και αυτό θα επιτευχθεί με την επαρκή στελέχωση των τμημάτων, την βελτίωση των υποδομών, την φοιτητική μέριμνα και τον περαιτέρω εξορθολογισμό των μετεγγραφών. Άλλωστε, η ενίσχυση της αυτονομίας των ΑΕΙ, σε συνδυασμό με την ελευθερία της επιστήμης, της έρευνας και της διδασκαλίας αποτελούν τον πυρήνα της υπό συζήτηση νομοθετικής πρωτοβουλίας.»

Απάντηση Καλαβρή για την αποκατάσταση της αλήθειας στο Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ψαθά – “…παρασύρεστε και οδηγείστε σε νέα λάθη που σας εκθέτουν και αντί να σώζετε την εικόνα σας την αμαυρώνετε…”

Χαλκίδα Ευβοίας: Ηχηρό το μήνυμα αγανάκτησης του Σωματείου Εστίασης Εύβοιας – Πάνω από 400 επιχειρηματίες παρέδωσαν τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

ΧΑΜΟΣ ΚΑΣΤΕΛΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Επεισόδια σε κορονοπάρτυ στον οικισμό των Ρομά – Στο σημείο η αστυνομία [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Νέα Αρτάκη: Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για επεισόδιο πυροβολισμών μεταξύ Ρομά [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο