Θανάσης Ζεμπίλης: “Σήμερα στη Βουλή το οικονομικό μπόνους για όσους επιλέξουν Βόρεια Εύβοια και Σάμο για διακοπές”

Θανάσης Ζεμπίλης Βουλευτής Ευβοίας

Στην περαιτέρω ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για την Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο στοχεύει η τροπολογία 1311-108/17.05.2022, που εισάγεται στη Βουλή από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει την παροχή για το έτος 2022, από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οικονομική ενίσχυση σε κάθε ενήλικο φυσικό πρόσωπο για τη στήριξη της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού στη Σάμο και τη Βόρεια Εύβοια, που επλήγησαν από το σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 και από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, αντίστοιχα.

Με την τροπολογία προσδιορίζονται οι κατηγορίες των δικαιούχων-ωφελούμενων της εν λόγω ενίσχυσης, η οποία ανέρχεται για τους δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού στο ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα αποκτήσουν μία άυλη ολιστική κάρτα και το διαθέσιμο ποσό θα καλύπτει έξοδα διαμονής, εστίασης και εμπορίου, ενώ το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σύντομα μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας.

Το εν λόγω έκτακτο μέτρο είναι διακριτό από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, ενώ με τη συγκεκριμένη δράση η κυβέρνηση στοχεύει να προσελκύσει περίπου 10.000 επιπλέον επισκέπτες για τις παραπάνω περιοχές. Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι δεν θα υπάρχουν περιορισμοί βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων.

Διαβάστε Επίσης

Εύβοια: Τροχαίο στην Νέα Αρτάκη – Σφοδρή σύγκρουση των οχημάτων [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Ψαχνά: “Λαυράκι” για την Ομάδα Ασφαλείας Διρφύων Μεσσαπίων – Συνελήφθη 45χρονος για σωρεία κλοπών σε περιοχές της Εύβοιας

Εύβοια: Θρίλερ με τον αγνοούμενο άνδρα στην Δίρφυ – Κινητοποιείται και η ΕΜΑΚ για αναζητήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ / Συναγερμός στην Εύβοια: Άνδρας αγνοείται στο Βουνό της Δίρφυς

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις