Θανάσης Ζεμπίλης από το Δασαρχείο Ιστιαίας: Επισπεύδεται η διαδικασία υλοτόμησης και αναγέννησης του δάσους.

ΘΑΝΑΣΗΣΖΕΜΠΙΛΗΣΙΣΤΑΙΑ

Το Δασαρχείο Ιστιαίας επισκέφτηκε σήμερα ο Θανάσης Ζεμπίλης όπου και είχε συνάντηση με τον Δασάρχη κ. Γιώργο Σελίμη και στελέχη της υπηρεσίας.

Συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δασαρχείου, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αναγέννηση του δάσους, στα αντιδιαβρωτικά έργα, στην υλοτόμηση οριοθετημένων περιοχών και στην ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό.

Αρχικά, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων. Ο Δασάρχης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι έως τώρα έχει υλοποιηθεί περισσότερο από το 90% των αντιδιαβρωτικών έργων και προβλέπεται μέσα στο επόμενο μήνα να έχουν ολοκληρωθεί. Επιπλέον, έχουν ήδη δημοπρατηθεί τα δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, η κατασκευή των οποίων θα συμβάλει καθοριστικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Αναφορικά με το ζήτημα της υλοτόμησης στις καμένες περιοχές, ο Βουλευτής Ευβοίας υπογράμμισε ότι η απομάκρυνση της καμένης ξυλείας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αναγέννηση του δάσους και για το σκοπό αυτό είχε καταθέσει πρόσφατα την με αρ. πρωτ.: 3098/10-2-2022 Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Ο Δασάρχης ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο αυτό γνωστοποιήθηκαν οι σχετικές συντεταγμένες οριοθέτησης των έργων στα μέλη των Αναγκαστικών Δασικών Συνεταιρισμών, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες υλοτόμησης μετά την έγκριση από το Δασαρχείο των σχετικών πινάκων υλοτομίας.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, που είναι πολύ σημαντική για το οικοσύστημα της περιοχής, αλλά και την ενίσχυση του εισοδήματος των υλοτόμων.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της ενίσχυσης της υπηρεσίας με επιπλέον προσωπικό, καθώς οι ανάγκες που έχουν προκύψει μετά την φυσική καταστροφή του Αυγούστου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Ο Βουλευτής Ευβοίας ανέφερε ότι θα κάνει ότι μπορεί για την στελέχωση με επιπλέον προσωπικό του Δασαρχείου Ιστιαίας και ευχαρίστησε τα στελέχη για τον ζήλο, που επιδεικνύουν και την πρόοδο που έχει συντελεστεί για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για άμεση ενημέρωση!