Θρίλερ στα Λιχαδονήσια με σκάφος που εξέπεμψε SOS

ΘΡΙΛΕΡ

Συναγερμός σήμανε τη νύχτα στο λιμενικό, όταν το τουριστικό σκάφος ALMAHA, μήκους 47 μέτρων, εξέπεμψε SOS, ενώ βρισκόταν κοντά στο νησάκι Μανολιά, στα Λιχαδονήσια.

Σύμφωνα με το lamianow.gr, το σκάφος ερχόταν από τη Χαλκίδα με κατεύθυνση προς τη Σκιάθο, ωστόσο η πορεία του αντί να είναι νότια και δυτικά από τη νήσο Στρογγυλή, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, βρέθηκε να έχει πορεία ακριβώς πάνω στα Λιχαδονήσια στο βόρειο Ευβοϊκό και στο νησάκι Μανόλια.

Εφιαλτική ήταν η χθεσινή νύχτα για 5 επιβαίνοντες και 11 άτομα πλήρωμα του τουριστικού σκάφους μηκους 47m ALMAHA που προσάραξε στα αβαθή στο νησάκι Μανωλια στα Λιχαδονήσια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 4:00 τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων της Ακτοφυλακής και από τότε άρχισε να ξεδιπλώνεται ένα σχέδιο έρευνας – διάσωσης καθώς το συγκεκριμένο πλοίο εξέπεμψε SOS αφού έβαλε νερά και δόθηκε εντολή να εγκαταλειφθεί από τους συνολικά 16 επιβαίνοντες (5 επιβάτες και 11 άτομα πλήρωμα).

Παράλληλα με εντολές του θαλάμου επιχειρήσεων έφτασαν πολύ κοντά το φορτηγό PANTIMOS πού όμως δεν μπορούσε να προσεγγίσει καθώς το βάθος της θάλασσας δεν το επέτρεπε ενω λίγο αργότερα βρέθηκε εκεί και το τουριστικό MAJE όπως επίσης και το ρυμουλκό Cristos XVII.

Ωστόσο μόνο το OASIS λόγω του εκτοπίσματος και των αβαθών που υπήρχαν εκεί μπόρεσε να πλησιάσει και στις 5. 10 το πρωί αφού κατέβασε βάρκα και πλησίασε το σκάφος που είχε προσαράξει μπόρεσε να παραλάβει τους 5 επιβάτες που ήταν πολύ καλά στην υγεία τους, ενώ το πλήρωμα παρέμενε πάνω στο σκάφος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δόθηκε εντολή από το θάλαμο επιχειρήσεων να μην αποχωρήσουν τα συγκεκριμένα πλοία από την περιοχή παρά μόνο το φορτηγό PANTIMOS που μετά τις 5.30 το πρωί συνέχισε το ταξίδι του, ενώ στις 6.00 π.μ. δόθηκε η άδεια να αποχωρήσουν και τα πλοία από την περιοχή έχοντας παραλάβει τους 5 επιβάτες.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ποδηλάτης χάθηκε στην Βλαχιά Ευβοίας – Τον εντόπισαν αστυνομικοί του ΑΤ Μαντουδίου μετά από ώρες

Χαλκίδα: Πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Εσπερινός της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Εύβοια: Πιάστηκαν “στα πράσα” ανήλικοι να κλέβουν Super Market στην Χαλκίδα

Εύβοια: Τεράστια η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να σβήσουν την φωτιά στο Βαθροβούνι – Μεγάλη η ζημιά για τους μελισσοκόμους [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι