Το 4ο Νηπιαγωγείο Βασιλικού συμμετέχει στον 4o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Το 4ο Νηπιαγωγείο Βασιλικού μέλος του δικτύου σχολείων “ΜΙΑ ΟΙΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ” συμμετέχει για πρώτη φορά στον 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην εκπαίδευση στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning.

O 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, επικεντρώνεται στην Κυκλική Οικονομία και έχει σαν στόχο μέσω της συγγραφής ανοιχτού κώδικα και της χρήσης των ανοιχτών τεχνολογιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών. Παράλληλα, στοχεύει στη δημιουργία κατασκευών και ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου που θα διατίθενται για χρήση και αξιοποίηση στην εκπαίδευση.

Στόχος του φετινού διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην εκπαίδευση είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την κυκλική οικονομία. Οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν ανοιχτές τεχνολογίες και μέσα από δραστηριότητες συμμετοχικής δημιουργίας θα σχεδιάσουν τρόπους με τους οποίους θα μεταμορφώσουν τις καθημερινές συνήθειες των ίδιων και της κοινότητάς τους διερευνώντας νέους τρόπους συμμετοχής σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το δίκτυο “ΜΙΑ ΟΙΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ” συνδύασε την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας και την επίλυση των θεμάτων της κυκλικής οικονομίας που αφορούν σε αυτά με τη χρήση της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Το 4ο Νηπιαγωγείο Βασιλικού γνώρισε από κοντά τον Πύργο του Βασιλικού και ασχολήθηκε με την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής του.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις