Από το Μαντούδι ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε ενότητα και σύμπνοια της τοπικής κοινωνίας

ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ ΖΕΜΠΙΛΗΣ

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο Μαντούδι συμμετείχε ο Θανάσης Ζεμπίλης.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η πορεία ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και ιδίως ο Βόρειος Οδικός Άξονας και τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια. Στη σύσκεψη προήδρευε ο κ. Σταύρος Μπένος, ενώ συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Κελαϊδίτης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Περιφερειακού Τμήματος Ευβοίας του ΤΕΕ, ο μελετητής κ. Κώστας Ζέκκος, μηχανικοί των δύο πυρόπληκτων δήμων, καθώς και εκπρόσωποι της πρότασης για την Κανδύλια Οδό.

ΦΩΤΟ ΔΤ Θ. ΖΕΜΠΙΛΗ 14 5 2022 2 Ο Βουλευτής Ευβοίας στην τοποθέτησή του, αρχικά αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά της παράκαμψης Χαλκίδας, με την οποία θα «κουμπώσει» ο Βόρειος Οδικός Άξονας. Ακολούθως, αναφέρθηκε στις προσπάθειες αναβάθμισης της Ε.Ο. 77, λέγοντας ότι η υπόθεση είχε βαλτώσει πλήρως, αφού το ΥΠΟΜΕΔΙ είχε απορρίψει την τεχνική πρόταση για το τμήμα Ψαχνά-Προκόπι. Σήμερα, όμως, η κυβέρνηση έχει αποδείξει την πολιτική της βούληση να προχωρήσει ο Ε.Ο. 77 και να αποκτήσει η Βόρεια Εύβοια ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε στην παρέμβαση του: «Επιτρέψτε μου πρωτίστως να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανασυγκρότησης κ. Σταύρο Μπένο για τον ολιστικό τρόπο που προσεγγίζει την προσπάθεια ανασυγκρότησης, για τον δημοκρατικό προγραμματισμό που λαμβάνει υπόψη πριν την τελική απόφαση όλες τις απόψεις και για την διαρκή παρακολούθηση της υλοποίησης όσων έχουν αποφασιστεί. Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ την ομάδα του Κανδυλίου Οράματος για την δουλειά που έχει κάνει και τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα που μας παρουσίασαν. Ωστόσο, όλοι οφείλουμε να στηρίξουμε και να συνταχθούμε με την όποια πρόταση επιλεχθεί.

Οι κοινωνίες προχωράνε μπροστά με ενότητα και συσπείρωση και θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το σημαντικότερο βήμα για την ανασυγκρότηση και την αναπτυξιακή προοπτική της Βόρειας Εύβοιας. Άλλωστε, μέχρι την ολοκλήρωση των μελετών του έργου θα απαιτηθεί να γίνει μεγάλη και χρονοβόρα προσπάθεια και θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά εμπόδια. Όλοι οφείλουμε να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια. Ανεξαρτήτως, αν συμφωνούμε ή όχι με την πρόταση που θα επιλεχθεί, όλοι πρέπει να την στηρίξουμε για να βάλουμε την περιοχή σε αναπτυξιακή τροχιά».

Διαβάστε Επίσης

Εύβοια: 18χρονος συνελήφθη για ναρκωτικά στα Λουτρά Αιδηψού – Του πέρασε χειροπέδες η Γ ΟΠΚΕ

Χωρίς δικηγόρο ο ραπερ thug slime στα δικαστήρια Θήβας – Έκανε προκλητικές χειρονομίες στους δημοσιογράφους

ΕΚΤΑΚΤΟ: “Λαβράκι” για την Β ΟΠΚΕ στην Θήβα – Συνελήφθη στα διόδια ο γνωστός Raper Thug Slime με ναρκωτικά

Εύβοια: Τροχαίο ατύχημα λίγο μετά την Γυμνού με εκτροπή αυτοκινήτου [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις