Τοποθετήθηκαν οι τρεις πρώτοι απινιδωτές σε σημεία του Δήμου Χαλκιδέων.

ΑΠΙΝΙΔΟΤΕΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ EVIATHEMA

Ο Δήμος Χαλκιδέων τοποθέτησε τους τρεις πρώτους απινιδωτές σε λειτουργικά σημεία της πόλης της Χαλκίδας, με σκοπό να αναβαθμίσει την Πρωτοβάθμια Υγεία της και οι δημότες και οι τουρίστες να νιώθουν ασφαλείς.

Οι απινιδωτές βρίσκονται σε ειδικά κουτιά στην παλαιά γέφυρα (μπροστά από οικίσκο ΟΛΝΕ), στην Έξω Παναγίτσα (κατάστημα Net food) και στην είσοδο του εργοταξίου του Δήμου Χαλκιδέων στον Άγιο Στέφανο.

Οι απινιδωτές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Συγκεκριμένα, για τη χρήση του απινιδωτή στην παλαιά γέφυρα οι πολίτες θα επικοινωνούν με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας στα 22210 28888 και 22210 25591, ενώ για τη χρήση των απινιδωτών στην Έξω Παναγίτσα και στο εργοτάξιο θα απευθύνονται στους αρμόδιους υπαλλήλους των χώρων, στους οποίους βρίσκονται.

Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (ΑΕΑ στα ελληνικά, ή AED στα αγγλικά) είναι μια φορητή, μικρή, εύκολη στη χρήση ιατρική συσκευή για την επαναφορά του ρυθμού της καρδιάς σε μια αιφνίδια καρδιακή ανακοπή. Έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται από ΜΗ εκπαιδευμένους πολίτες ΧΩΡΙΣ ιατρική επίβλεψη.

Ο AED αναγνωρίζει αυτόματα την «ανώμαλη ηλεκτρική καρδιακή δραστηριότητα» που προκαλεί η ξαφνική καρδιακή ανακοπή και την αντιμετωπίζει χορηγώντας ελεγχόμενο ρεύμα στην καρδιά μέσω αυτοκόλλητων ηλεκτροδίων, πράξη που ονομάζεται απινίδωση. Σταματά την ανώμαλη ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς και δίνει την δυνατότητα στην καρδιά να λειτουργήσει κανονικά. Μπορεί πραγματικά να σώσει μια ανθρώπινη ζωή.

Έχει ενσωματωμένες φωνητικές κι οπτικές οδηγίες στα ελληνικά και καθοδηγεί πλήρως τον πολίτη που σπεύδει να βοηθήσει, βήμα – βήμα. Δίνει τη δυνατότητα παροχής ηλεκτρικής ανάταξης, εάν αυτή απαιτείται, μετά από ανάλυση που κάνει το ίδιο το μηχάνημα ή προτείνει απλά την εκτέλεση ΚΑΡΠΑ (30:2), με 30 θωρακικές συμπιέσεις κι 2 εμφυσήσεις διάσωσης.

Η έγκαιρη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) θεωρείται απαραίτητη, διότι αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες επιβίωσης του θύματος.

Η μπαταρία του ελέγχεται κάθε τρία χρόνια, όπου και φορτίζεται.

Χαλκίδα: 27χρονος πιάστηκε με το κλεμμένο πλυντήριο και κατέληξε με χειροπέδες

ΣΟΚ – Νέα Αυτοκτονία στην Εύβοια: Κτηνοτρόφος βρέθηκε κρεμασμένος στο Μετόχι

Χαλκίδα – Πλιάτσικο σε σπίτι στην Κάνηθο: Άφησαν ανοιχτή την μπαλκονόπορτα και τους ξάφρισαν χρυσαφικά και χρήματα

Αλιβέρι: Επίθεση με γκαζάκια στο εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ

ΣΟΚ στο Αφράτι: Αυτοκτόνησε ο 56χρονος οδοντίατρος Β.Σ.

Βόμβα μεγατόνων στα Ψαχνά Ευβοίας: 52χρονος συνελήφθη για διακίνηση μεταναστών – Καταπέλτης η απόφαση του δικαστηρίου που εκκρεμούσε

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι