in ,

Βασίλης Σιμιτζής: “Δίχως σημαντικά έργα που φέρνουν Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό στον Δήμο το Τεχνικό Πρόγραμμα.”

Βασίλης Σιμιτζής

Σχετική με το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων ανακοίνωση απέστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Σιμιτζής όπου αναφέρει τα εξής:

Το Τεχνικό Πρόγραμμα που μας παρουσιάστηκε ήταν χωρίς μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων με μηδαμινά έργα σε τομείς όπως ο Πολιτισμός, η Παιδεία, ο Τουρισμός και οι Υποδομές.
Ως βασικό εργαλείο υλοποίησης των έργων που είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα σαν κεντρικός του στόχος πρέπει να είναι η Ανάπτυξη του Δήμου και η μέγιστη κάλυψη αναγκών και απαιτήσεων που έχουν οι δημότες.

Το συγκεκριμένο Τ.Π φαντάζει περισσότερο για μια τυπική διαδικασία παρά για έναν μελετημένο και οργανωμένο σχεδιασμό. Φτωχό σε έργα και μελέτες. Και τα προηγούμενα έτη το Τ.Π είχε μεγάλες αδυναμίες, ήταν φτωχό και με βαθμό υλοποίησης των έργων ιδιαίτερα χαμηλό. Πολλά από τα προβλεπόμενα έργα των κωδικών έμεναν απλά στην αναγραφή τους. Έργα που μέχρι και σήμερα δεν έχουμε δει να υπάρχουν ούτε σε στάδιο συμβασιοποίησης, ούτε σε στάδιο δημοπράτησης, ούτε σε στάδιο υλοποίησης.

Το Τ.Π του Δήμου δεν δημιουργεί ούτε την ψευδαίσθηση προς τα Τοπικά Συμβούλια ότι ο Δήμος έλαβε σοβαρά υπόψιν τις προτάσεις των δικών τους Τ.Π και ότι σαν Δήμος εργάστηκε πάνω σε αυτές τις προτάσεις. Μέχρι και μία ημέρα πριν την συνεδρίαση υπήρχαν Πρόεδροι Δ.Δ που δεν είχαν ενημερωθεί για την συνεδρίαση που θα συζητηθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα, ένα θέμα που τους αφορά πλήρως. Αυτό δείχνει υποτίμηση, αδιαφορία και απαξίωση προς τους Προέδρους, τα Τοπικά Συμβούλια και προς ολόκληρες τις τοπικές κοινωνίες.

Ένα ορθό και δυναμικό Τεχνικό Πρόγραμμα χρειάζεται να είναι πραγματικά ρεαλιστικό και με όραμα που θα καταρτίζεται βάσης ιεράρχησης αναγκών-απαιτήσεων χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο που μπορεί να έχει στην διάθεση του ένας Δήμος.
Με ευελιξία και αυτοδιοικητική.γνώση.

Σαν Δημοτικός Σύμβουλος θα ήμουν ικανοποιημένος και χαρούμενος εάν έβλεπα μεγάλα και ποιοτικά έργα σε ποσότητα.

Όπως μεγάλα έργα Υποδομών, Κατασκευές κτηρίων για τομείς όπως ο Πολιτισμός και η Παιδεία, Δημιουργία σωστού δημοτικού οδικού δικτύου προς όφελος σε τομείς Ανάπτυξης, Αξιοποίηση Παραλιών με σωστό δίκτυο-δρόμους και υποδομές στις παραλίες, Νέα και σύγχρονα συστήματα φωτισμού σε όλο το εύρος του Δήμου, σε όλα τα χωριά, μια ιδέα που με την υλοποίησή της θα έδινε κατά πολύ την αίσθηση ανανέωσης, εκσυγχρονισμού και ζωντάνιας που τόσο πολύ όλα αυτά απουσιάζουν από τα χωριά μας.

Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος θα εξοικονομούσε χρήματα (μέσω της λιγότερης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειες λόγω των νέων συστημάτων φωτισμού) με αποτέλεσμα ο Δήμος στο μέλλον να έχει στην διάθεση του περισσότερους χρηματικούς πόρους προς κάθε χρησιμοποίηση, όπως για μείωση των τελών στους δημότες και ενίσχυση του προϋπολογισμού για υλοποίηση έργων.

Τα έργα του Δήμου μας είναι φτωχά σε ποσότητα, μέγεθος και αισθητική.
Έχουν γνώρισμα, όχι όμως φυσιογνωμία.

Βλέπουμε έργα μικρά, έργα βελτιώσεων και συντηρήσεων, που καλύπτουν μόνο κάποιες από τις πολύ βασικές ανάγκες κι αυτό σαν αποτέλεσμα λόγω πιέσεων από τα Τοπικά Συμβούλια και τις τοπικές κοινωνίες. Ακόμα και για βασικές ανάγκες που υπάρχουν δεν είδαμε να προβλέπεται κάτι στο Τ.Π.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Χαλκίδα Ευβοίας: Πλιάτσικο σε κατάστημα με κινητά το βράδυ της Κυριακής – Ρομά αφαίρεσε πάνω από 15 συσκευές

Βόρεια Εύβοια: Άγρια καταδίωξη 26χρονου από την Γ ΟΠΚΕ – 6 σακουλάκια κοκαΐνης εντόπισαν οι αστυνομικοί

Εύβοια: “Πάνε και έρχονται” οι ληστείες και διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές – Τα αποτελέσματα του σκληρού lock down

Χαλκίδα Ευβοίας: Νόμιζε ότι θα ξέφευγε όμως μετά από καταδίωξη κατέληξε στο αυτόφωρο τα ξημερώματα του Σαββάτου

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Written by Eviathema.gr

Η ηλεκτρονική εφημερίδα https://www.eviathema.gr δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019 από τον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη. Δημοσιεύονται καθημερινά αποκλειστικά Ρεπορτάζ και ειδήσεις από όλες τις περιοχές της Εύβοιας Αστυνομικά, Κοινωνικά, Αθλητικά, Πολιτικά, Συντεύξεις κα. Η eviathema.gr είναι εγγεγραμένο μέλος του emedia ενώ Ρεπορτάζ της έχουν παρουσιαστεί από ιστοσελίδες ενημέρωσης όπως το Protothema.gr, το newsit.gr, το in.gr, το zougla.gr, το iefimerida.gr καθώς και δελτία ειδήσεων και εκπομπές των Ant1, Mega, Star, Skai.

καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής στην Κρήτη

Πώς η βρετανική μετάλλαξη κυριάρχησε στην Κρήτη (VIDEO)

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων: “Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στην Εύβοια!”