20′ Χρόνος Εκτέλεσης |
150′ Χρόνος Ψησίματος |
6-8 Μερίδες |
1 Βαθμός Δυσκολίας |
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα μαντεμένια σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Καθαρίσουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ. και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τα κομμάτια από το αρνί και σοτάρουμε 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
- Βάζουμε τον κόλιανδρο, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, τη ντομάτα, το νερό, το δεντρολίβανο, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με το καπάκι και ψήνουμε 2- 2 ½ ώρες.
- Σερβίρουμε με δεντρολίβανο, ρίγανη, ελαιόλαδο.