in

Αρνίσιο μπούτι κοκκινιστό στον φούρνο

20′
Χρόνος Εκτέλεσης
150′
Χρόνος Ψησίματος
6-8
Μερίδες
1
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα μαντεμένια σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Καθαρίσουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ. και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τα κομμάτια από το αρνί και σοτάρουμε 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
  • Βάζουμε τον κόλιανδρο, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, τη ντομάτα, το νερό, το δεντρολίβανο, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και ψήνουμε 2- 2 ½ ώρες.
  • Σερβίρουμε με δεντρολίβανο, ρίγανη, ελαιόλαδο.

Written by Eviathema.gr

Το eviathema.gr είναι ένα πορταλ ενημέρωσης για την Εύβοια, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αθηνά Εσκίογλου: Υποψήφια για τις εκλογές της ΝΟΔΕ

Καιρός: Σαρώνει την χώρα η “Θάλεια”! Καταιγίδες, χαλάζι και δυνατοί άνεμοι