in

Αρνίσιο μπούτι κοκκινιστό στον φούρνο

, Αρνίσιο μπούτι κοκκινιστό στον φούρνο, Eviathema.gr | ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ - Νέα και ειδήσεις από όλη την Εύβοια
20′
Χρόνος Εκτέλεσης
150′
Χρόνος Ψησίματος
6-8
Μερίδες
1
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα μαντεμένια σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Καθαρίσουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ. και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τα κομμάτια από το αρνί και σοτάρουμε 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
  • Βάζουμε τον κόλιανδρο, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, τη ντομάτα, το νερό, το δεντρολίβανο, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και ψήνουμε 2- 2 ½ ώρες.
  • Σερβίρουμε με δεντρολίβανο, ρίγανη, ελαιόλαδο.
ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ E.T. Newsroom

Written by ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ E.T. Newsroom

Το eviathema.gr είναι ένα πορταλ ενημέρωσης για την Εύβοια, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *