ΥΛΙΚΑ :
- Φαγκρί ή μυλοκόπι 500 γρ
- Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 20 ml
- Ροζ γκρέιπφρουτ 1 τεμ (χυμός, ξύσμα και φιλέτα)
- Λεμόνι 1 τεμ (χυμός, ξύσμα και φιλέτα)
- Λάιμ 2 τεμ (χυμός, ξύσμα και φιλέτα)
- Σόγια 15 ml
- Αλάτι καπνιστό
- Πιπέρι φρέσκο
- σχοινόπρασο
- Μυρώνια
- Φρέσκος Κόλιανδρος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Φιλετάρουμε το ψάρι προσεκτικά αφαιρώντας όλα τα κόκκαλα. Αφαιρούμε την πέτσα και την ψήνουμε στον φούρνο με χοντρό αλάτι.
- Ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί.
- Ψιλοκόβουμε και τα μυρωδικά.
- Κόβουμε διαγώνια το ψάρι (εσκαλόπ) και το βυθίζουμε στη μαρινάδα.
- Σερβίρουμε στο πιάτο, γαρνίρουμε με φούντες μυρωδικών και φιλέτα από τα Εσπεριδοειδή.
Ο Δημήτρης Τσώτσος είναι Executive Chef στο Italida και καθηγητής στη Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS.
Για περισσότερες πληροφορίες για το ΙΕΚ PRAXIS επισκεφτείτε το www.iekpraxis.gr ή τηλεφωνικά στα ΧΑΛΚΙΔΑ: 22210-74005 ΑΘΗΝΑ: 210-8230090