Carpaccio φαγκρί με εσπεριδοειδή

ΥΛΙΚΑ :

  • Φαγκρί ή μυλοκόπι 500 γρ
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 20 ml
  • Ροζ γκρέιπφρουτ 1 τεμ (χυμός, ξύσμα και φιλέτα)
  • Λεμόνι 1 τεμ (χυμός, ξύσμα και φιλέτα)
  • Λάιμ 2 τεμ (χυμός, ξύσμα και φιλέτα)
  • Σόγια 15 ml
  • Αλάτι καπνιστό
  • Πιπέρι φρέσκο
  • σχοινόπρασο
  • Μυρώνια
  • Φρέσκος Κόλιανδρος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Φιλετάρουμε το ψάρι προσεκτικά αφαιρώντας όλα τα κόκκαλα. Αφαιρούμε την πέτσα και την ψήνουμε στον φούρνο με χοντρό αλάτι.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί.
  3. Ψιλοκόβουμε και τα μυρωδικά.
  4. Κόβουμε διαγώνια το ψάρι (εσκαλόπ) και το βυθίζουμε στη μαρινάδα.
  5. Σερβίρουμε στο πιάτο, γαρνίρουμε με φούντες μυρωδικών και φιλέτα από τα Εσπεριδοειδή.

φαγκρι2

Ο Δημήτρης Τσώτσος είναι Executive Chef στο Italida και καθηγητής στη Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ΙΕΚ PRAXIS επισκεφτείτε το www.iekpraxis.gr ή τηλεφωνικά στα ΧΑΛΚΙΔΑ: 22210-74005 ΑΘΗΝΑ: 210-8230090

Picture of Εύβοια Ειδήσεις

Εύβοια Ειδήσεις

Η ηλεκτρονική εφημερίδα https://www.eviathema.gr δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019 από τον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη. Δημοσιεύονται καθημερινά αποκλειστικά Ρεπορτάζ και ειδήσεις από όλες τις περιοχές της Εύβοιας Αστυνομικά, Κοινωνικά, Αθλητικά, Πολιτικά, Συντεύξεις κα. Η eviathema.gr είναι εγγεγραμένο μέλος του emedia.