Φιογκάκια με σάλτσα λαχανικών
Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια
150 γρ. βούτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος
2 λευκά κρεμμύδια
5 σπαράγγια
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
100 γρ. αρακά
2 κολοκύθια
250 γρ. ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
100 ml ζωμό κοτόπουλο
½ ματσάκι μαϊντανός
1κ.σ πάπρικα καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μία κατσαρόλα. Κόβουμε τα λαχανικά μας, τις κίτρινες και τις πορτοκαλί πιπεριές, τα σπαράγγια το κολοκύθι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά θα βάλουμε ελαιόλαδο και βούτυρο. Αμέσως θα βάλουμε όλα τα λαχανικά μας. Θα κόψουμε μαϊντανό και θα τον προσθέσουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις βράσουν λίγο τα λαχανικά θα προσθέσουμε το λευκό κρασί και δημιουργείτε σιγά σιγά η σάλτσα. Θα βάλουμε κρέμα γάλακτος μέσα στο τηγάνι και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα με τα λαχανικά. Βάζουμε τα μακαρόνια μας, αφού έχουν βράσει, μέσα στο τηγάνι με τα λαχανικά. Προσθέτουμε μία καλή ποσότητα παρμεζάνα ώστε να σφίξει η σάλτσα και αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαγειρευτούν όλα τα υλικά μαζί. Στο τέλος προσθέτουμε μία καλή ποσότητα βούτυρο.